Brandweer Brabant-NoordDe brandweerorganisatie maakt deel uit van de Veiligheidsregio Brabant-Noord en werkt voor de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Uden en Vught.

In de Veiligheidsregio werkt Brandweer Brabant-Noord samen met Politie en GHOR Brabant-Noord, de 17 gemeenten, Regionaal Militair Commando-Zuid en Waterschap Aa en Maas op het gebied van het gemeenschappelijk meldcentrum, rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Onze meest bekende activiteit is het blussen van branden. De brandweer doet echter veel meer. We zijn op alle mogelijk manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting. We proberen vooral incidenten te voorkomen, maar als het mis gaat kunt u op ons rekenen.

Brandweer Brabant-Noord heeft de organisatie opgedeeld in vijf sectoren:

  • Sector Incidentbestrijding(IB)
  • Sector Risicobeheersing (RB)
  • Sector Crisisbeheersinng en Rampenbestrijding (C&R)
  • Sector Ondersteuning brandweerprocessen (OBP)
  • Sector Bedrijfsvoering (BV)

Drie sectoren worden gezien als primaire processen (IB, RB en C&R). De sectoren OBP en BV ondersteunen deze sectoren.

Brandweer Brabant-Noord >

ICT-oplossingen voor elke branche

Onze datacenter-faciliteiten bieden alle functionaliteiten voor professionele hosting, data-opslag, veiligheid en natuurlijk werken in de cloud. Dit doen wij voor vele branches. Enkele voorbeelden:

N

Overheid: Rijkswaterstaat, Brandweer, gemeenten Breda en Utrecht, Waterschap Aa en Maas

N

Finance: Sepay, PayPlaza