“Onze denkbeelden over security zijn gelijk. We willen allebei gewoon het hoogst haalbare niveau.”

Peter Bruining, Owner and director at Magic Hands and Promis

Promis en RAM Infotechnology kennen elkaar al sinds 2007. Oorspronkelijk deed RAM de housing voor applicaties van Promis. Later is RAM de volledige hosting gaan verzorgen. De samenwerking begon met een klant die problemen had met de connectivity van mobiele data van een rijschoolpakket. Vervolgens hebben ze samen ICT-trajecten opgepakt bij de Landelijke Meldkamer Ambulance Zorg (LMAZ).

En sinds enkele jaren trekken ze samen op in complexe sales-trajecten waarin data security een grote rol speelt. Dat resulteerde bijvoorbeeld onlangs in de grote acquisitie van een klant in de Health branche. Deze klant en andere klanten verwerken in Promis o.a. ziektemeldingen inclusief de medische gegevens. Een heel belangrijk issue hierbij is de veiligheid van de medische gegevens. Security is iets wat bij steeds meer sales trajecten een grote rol speelt.

De certificeringen van RAM hebben zeker bijgedragen aan het binnenhalen van o.a. deze grote klant. Peter Vos en Peter Bruining, de twee directeuren van Promis, zijn unaniem over de rol van RAM en de kracht van hun samenwerking.  Peter Vos: “Onze samenwerking gaat veel verder dan die van een klant-leverancier relatie”.

We zijn door deze klant volledig doorgelicht, tevens zijn er meerdere penetratietesten uitgevoerd en moest zelfs de goedkeuring verkregen worden van de Centrale Ondernemingsraad. Samen met RAM hebben wij onze zaken gewoon goed voor elkaar. Promis is een middelgroot bedrijf, bij ons werken mensen met heel veel verstand van onze applicaties, de verschillende branches waar onze klanten in zitten, en alle security daar omheen. Ga je naar een grote consultancy partij, dan hebben ze wel meer mensen in dienst, maar is de kennis toch vaak maar bij een paar mensen voor een specifiek stuk aanwezig, en vaak ontbreekt het directe contact van de ontwikkelaars met de klanten zodat de branche waar de klant in werkt niet goed bekend is. Dat onderscheidt ons echt in de markt.

Zo was bij een klant van ons de performance van de werkplekomgeving ondermaats. De applicatie stond in de cloud bij RAM. De klant dacht dat het hieraan lag, maar met de mensen van RAM hebben wij zeer uitgebreid getest en bleek de oorzaak voor grotendeels bij de klant zijn infrastructuur te liggen. Samen kom je daaruit. Werk je niet samen, dan blijft het bij zwartepieten en raakt de klant gefrustreerd.

We zien steeds meer dat ook grote bedrijven heel bewust voor Promis kiezen. We hebben een fantastische applicatie waar we meer dan 10 jaar aan gewerkt hebben. Security is alles voor ons. Dat betaalt zich nu uit. De eisen worden steeds hoger, maar wij pakken dat probleemloos op.

‘In Control’ met Promis
Promis is een zeer flexibele (cloud)applicatie die alle bedrijfsprocessen, branche-onafhankelijk, ondersteunt: van sales, CRM, dossierbeheer tot en met workflow, e-mail, agenda en facturering. De applicatie is proces/event gedreven.

Promis maakt gebruik van een geïntegreerd workflowmanagement systeem, waarmee bedrijven zelf hun eigen bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen inrichten en aanpassen.

“Security heeft en houdt altijd onze hoogste prioriteit”, benadrukt Peter Bruining. “DE BSI Groep heeft de ISO 27001 certificering uitgevoerd bij Promis en constateerde dat ‘wat jullie hier hebben, zou niet misstaan bij een bedrijf van 500 werknemers, zo volledig is de ISO uitgevoerd’.  Intern hebben wij er ook een sport van gemaakt om elkaar scherp te houden. Buiten het zeer serieuze karakter hebben we om de awareness bij de medewerkers te vergroten een systeem ingevoerd met gele kaarten, 3 gele kaarten is trakteren, uiteraard spreken wij als directie de mensen direct aan als dit gebeurd”. “90% van onze klanten hosten we bij RAM. Onze denkbeelden over security zijn gelijk. We willen allebei gewoon het hoogst haalbare niveau. Wij hebben daar meer dan 10 jaar in geïnvesteerd en bij RAM zien we hetzelfde terug. Zij zijn ijzersterk in verbindingen. We zitten volledig op één lijn met elkaar. Dat is toch fantastisch?”

ICT-oplossingen voor elke branche

Onze datacenter-faciliteiten bieden alle functionaliteiten voor professionele hosting, data-opslag, veiligheid en natuurlijk werken in de cloud. Dit doen wij voor vele branches. Enkele voorbeelden:

N

Overheid: Rijkswaterstaat, Brandweer, gemeenten Breda en Utrecht, Waterschap Aa en Maas

N

Finance: Sepay, PayPlaza

Geriant. Thuis is de norm, tenzij…

Geriant is er voor mensen met een dementie. Er werken ca. 180 zorgverleners. Met kennis van zaken bieden zij hulp aan de cliënt en zijn directe omgeving. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten en omvat het hele proces tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis. Betrokkenheid en deskundigheid zijn daarbij sleutelwoorden. Missie: met dementie thuis kunnen wonen met zoveel mogelijk behoud van kwaliteit van leven.

eCumulus 3.0

eCumulus 3.0 is de nieuwste versie van het private cloud platform van RAM Infotechnology voor werkplekoplossingen. Iedere gebruiker krijgt een persoonlijke, virtuele desktop. IT richt die volledig op maat in en houdt de controle over de beschikbare applicaties en de data. eCumulus ontlast IT-beheerders van complexe taken en vergroot de flexibiliteit, mobiliteit en productiviteit van gebruikers. Een complete werkplekoplossing, inclusief geïntegreerde applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up, tegen lagere kosten per gebruiker.