Promedico: “Medische data veilig bij RAM Infotechnology.”

Promedico heeft samen met RAM Infotechnology de ICT-omgeving voor APRO ingericht. VZVZ heeft deze ICT-dienstverlener geaccepteerd als goed beheerd zorgnetwerk (GZN). RAM Infotechnology is daarnaast gecertificeerd voor onder meer NEN 7510 en ISO 27001 en voldoet daarmee aan de eisen voor informatiebeveiliging in de zorg. De servers van RAM staan in het datacenter op Nederlandse bodem, waardoor medische gegevens onder de Nederlandse wet- en regelgeving vallen.

De apotheker wordt steeds meer betrokken als medezorgverlener in het behandelproces van de patiënt. Naast de plek waar patiënten hun medicatie halen, wordt de apotheek ook steeds meer de plaats waar zij advies krijgen over goed gebruik van geneesmiddelen en over kwaliteit van leven.

Deze nieuwe invulling vraagt ook om bredere digitale ondersteuning, waarbij relevante patiëntgegevens beschikbaar zijn voor de apotheker. Met deze achterliggende gedachte bouwt Promedico Apro: het eerste en toekomstbestendige farmaceutisch zorgsysteem dat goed communiceert met systemen van andere zorgverleners en met de patiënt.

Apro is een zorgsysteem dat online wordt aangeboden. Dit heeft veel voordelen voor de apotheker: met een internetverbinding kan de zorgverlener altijd en overal gebruik maken van Apro en het systeem werkt bovendien goed op deskstops, laptops, tablets én smartphones.

Met Apro staat medische data niet op een lokale server in de apotheek, maar op centrale en goed beheerde servers. De apotheker wordt hierdoor ontzorgd op het vlak van ICT; updates van het systeem en back-ups van de gegevens worden automatisch verzorgd en daarnaast zijn de servers goed beveiligd tegen brand, ongeautoriseerde toegang en diefstal doordat er uitwijklocaties zijn. Op deze manier profiteert de apotheker straks van het modernste online zorgsysteem, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beveiliging van patiëntdata.

In de zomer van 2017 levert Promedico het eerste farmaceutisch zorgsysteem: Apro. Het systeem is de enige oplossing voor de apotheek die online wordt aangeboden. Een goed beveiligde verbinding en betrouwbaar beheer van de medische gegevens zijn hierbij een vereiste.

Promedico gaat hiervoor de samenwerking aan met RAM Infotechnology. De in de zorg gespecialiseerde ICT-dienstverlener zorgt ervoor dat APRO straks probleemloos draait op servers op Nederlands grondgebied. Zo wordt privacygevoelige data uit het systeem voor de apotheek straks betrouwbaar beheerd.

ICT-oplossingen voor elke branche

Onze datacenter-faciliteiten bieden alle functionaliteiten voor professionele hosting, data-opslag, veiligheid en natuurlijk werken in de cloud. Dit doen wij voor vele branches. Enkele voorbeelden: