SKIPR – Care & Cure Cycle Challenge

Skipr hield vrijdag 15 september voor het tweede opeenvolgende jaar een wielerwedstrijd voor bestuurders, managers en professionals in de zorg. Ook Dirk Fabels is in het zadel gaan zitten voor het goede doel. De route ging vanaf ’s Kooningsjaght, een locatie van...
Read More

Privacy is HOT “het recht om vergeten te worden”

Het recht om vergeten te worden is een privacy recht van Europese burgers. Op grond van het recht om vergeten te worden heb je het recht om onjuiste of verouderde privacygevoelige informatie te laten verwijderen uit archieven. Heb je dit als organisatie niet geregeld en gaat het fout dan riskeer je een boete. Dus het is zaak de systemen in de organisatie onder de loep te nemen en te weten waar al deze gegevens worden bewaard en hoe ze er eventueel uit kunnen. Want ook de koppelingen van data naar een derde partij kan een risico vormen.

Read More

Ict-lek in omvormer van elektriciteitsnetwerk, IoT en verbindingen dienen goed doordacht te worden

“Er zijn kwetsbaarheden gevonden in omvormers van het merk SMA. Dit meldt de Volkskrant op basis van onderzoek. Deze omvormers maken de stroom van zonnepanelen geschikt voor het elektriciteitsnetwerk. SMA is marktleider en als hackers de controle van alle SMA-omvormers weten over te nemen, dan kan het gehele Europese elektriciteitsnetwerk in onbalans raken en kan stroom in grote delen van Europa uitvallen.” (bron: Computable)

Read More

RAM Infotechnology trots op score eerste Giarte Outsourcing Performance

De verklaring bevestigt en toont aan dat RAM Infotechnology de beveiliging en beschikbaarheid van haar dienstverlening goed beheerst. Het is een goed houvast voor het management van zorg-, overheid- en financiële instellingen om over de betrouwbaarheid van de uitbestede diensten bij RAM garanties te geven.

Read More

RAM Infotechnology behaalt SOC-2 (ISAE 3000) verklaring

De verklaring bevestigt en toont aan dat RAM Infotechnology de beveiliging en beschikbaarheid van haar dienstverlening goed beheerst. Het is een goed houvast voor het management van zorg-, overheid- en financiële instellingen om over de betrouwbaarheid van de uitbestede diensten bij RAM garanties te geven.

Read More

Zorg-ID platform voor identificatie en authenticatie live gegaan

ZORG-ID, het nieuwe identificatie en authenticatieplatform in de zorg, is sinds 29 juni operationeel. VZVZ heeft nauw samengewerkt met AET Europe en RAM Infotechnology om dit platform neer te zetten. RAM is als ICT specialist voor de zorg, trots om de infrastructuur en beheer voor dit belangrijke platform te mogen verzorgen.

Read More

Veiligheid en gemak gaan samen – Disaster Recovery

Hoe belangrijk disaster recovery in de praktijk is heeft Huisartsenpraktijk van Wincoop ervaren.
Door een brand in de praktijk was alles verloren gegaan. Binnen 5 dagen was het alweer mogelijk om vanuit een tijdelijke locatie te werken.

Read More

Veiligheid en gemak gaan samen – Ransomware

Afgelopen vrijdag (12/05/2017) werden organisaties wereldwijd getroffen door de WannaCry-ransomware. Organisaties waaronder ziekenhuizen, de Deutsche Bahn, FedEx, de Spaanse provider Telefónica en het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken kregen te maken met uitgeschakelde systemen. Diverse Britse ziekenhuizen moesten afdelingen sluiten als gevolg van de aanvallen.

Read More

Privacy event 2017 – Data verzamelen en combineren

In een organisatie als MagnaVersum, waar dataliefhebbers, scrapers, spideraars en harvesters werken blijkt dat data verzamelen en koppelen uit verschillende bronnen redelijk makkelijk is. Overigens is Web Scrapen een techniek waarbij bepaalde software en technieken worden gebruikt om informatie van webpagina’s te extraheren, op te slaan en te combineren met diverse data sets en natuurlijk te analyseren. Dat het mogelijk is wil niet zeggen dat het ook ingezet mag worden voor bepaalde doeleinden. Hoe ga je hier als organisatie mee om?

Read More

Veiligheid en gemak gaan samen – Wachtwoorden

Om het makkelijk te maken kun je zelf een formule gebruiken. Neem als basis 1 sterk wachtwoord dat je onthoudt en voeg daar per site een variabel deel aan toe. Door een zinnetje te nemen wordt het ook makkelijker om te onthouden.

Read More

%

asdf