Zorg-ID platform voor identificatie en authenticatie live gegaan

ZORG-ID, het nieuwe identificatie en authenticatieplatform in de zorg, is sinds 29 juni operationeel. VZVZ heeft nauw samengewerkt met AET Europe en RAM Infotechnology om dit platform neer te zetten. RAM is als ICT specialist voor de zorg, trots om de infrastructuur en beheer voor dit belangrijke platform te mogen verzorgen.

Read More

Veiligheid en gemak gaan samen – Disaster Recovery

Hoe belangrijk disaster recovery in de praktijk is heeft Huisartsenpraktijk van Wincoop ervaren.
Door een brand in de praktijk was alles verloren gegaan. Binnen 5 dagen was het alweer mogelijk om vanuit een tijdelijke locatie te werken.

Read More

Veiligheid en gemak gaan samen – Ransomware

Afgelopen vrijdag (12/05/2017) werden organisaties wereldwijd getroffen door de WannaCry-ransomware. Organisaties waaronder ziekenhuizen, de Deutsche Bahn, FedEx, de Spaanse provider Telefónica en het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken kregen te maken met uitgeschakelde systemen. Diverse Britse ziekenhuizen moesten afdelingen sluiten als gevolg van de aanvallen.

Read More

Privacy event 2017 – Data verzamelen en combineren

In een organisatie als MagnaVersum, waar dataliefhebbers, scrapers, spideraars en harvesters werken blijkt dat data verzamelen en koppelen uit verschillende bronnen redelijk makkelijk is. Overigens is Web Scrapen een techniek waarbij bepaalde software en technieken worden gebruikt om informatie van webpagina’s te extraheren, op te slaan en te combineren met diverse data sets en natuurlijk te analyseren. Dat het mogelijk is wil niet zeggen dat het ook ingezet mag worden voor bepaalde doeleinden. Hoe ga je hier als organisatie mee om?

Read More

Veiligheid en gemak gaan samen – Wachtwoorden

Om het makkelijk te maken kun je zelf een formule gebruiken. Neem als basis 1 sterk wachtwoord dat je onthoudt en voeg daar per site een variabel deel aan toe. Door een zinnetje te nemen wordt het ook makkelijker om te onthouden.

Read More

GGZ NHN succesvol naar eCumulus van RAM Infotechnology

Na een intensieve voorbereiding is begin maart de nieuwe digitale werkomgeving een feit bij GGZ Noord-Holland-Noord.
“Het proces van durven loslaten en zoeken naar een nieuw evenwicht is begonnen”, zegt Rob de Ruiter, Hoofd ICT en Security Officer bij GGZ NHN.

Read More

Jan Huisman van Het Doktershuis wint Amazon Echo

Op de nieuwjaarsborrel van RAM Infotechnology won Jan Huisman (r) van Het Doktershuis een Amazon Echo, a hands-free speaker you control with your voice. Jan won de prijs voor zijn voorspelling over ICT in 2027. Marcel van der Vaart (l), servicemanager bij RAM,...
Read More

Zorg & ICT 2017 zeer geslaagd voor RAM

De Zorg & ICT beurs 2017 zit er weer op. Edwin Jacobs stond met Samira van Eijk namens RAM alle drie dagen op de beurs. Hij blikt heel tevreden terug: "De beurs was, zoals ieder jaar, erg goed bezocht. Op dinsdag 14 maart, de openingsdag, konden we al veel...
Read More

Eerste dag Zorg & ICT heel positief

Edwin: "De eerste ervaringen zijn zeer positief. We hebben in een paar uur tijd al meer dan acht grote instellingen over de vloer gehad. Waaronder ziekenhuizen die echt serieus geïnteresseerd zijn in TeleQ. Ze herkennen allemaal de problematiek op de afdelingen, dat...
Read More

Future Proof ICT 2017 – Over Cloud, Veiligheid en Gebruiksgemak

Gaan gebruiksvriendelijkheid en veiligheid samen in de cloud? Het is aan de ICT-afdeling om een balans te vinden tussen gebruiksvriendelijkheid (individueel belang) en veiligheid (bedrijfsbelang). Wat dat in de praktijk betekent weet Frank Waarsenburg heel goed en...
Read More

%

asdf