Alexander Monro Ziekenhuis lustrum diagnostiek werkplek

Donderdag 7 maart waren Peter Zwambach en Frank van der Klaauw namens RAM-IT aanwezig op het medisch multidisciplinair lustrumsymposium van het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ). Het is alweer 10 jaar geleden dat Marjolein de Jong en haar fantastische team startten met gespecialiseerde borst(kanker)zorg. Het symposium markeerde dit lustrum met een boeiend en goed bezocht programma.

‘Roze’ draad

Als ‘roze’ draad door het Alexander Monro Ziekenhuis lustrum symposium liep de grootste doelstelling van AMZ: meer aandacht voor borstkanker en in het bijzonder de preventie daarvan. Daarnaast kregen de resultaten van de gecentraliseerde en gespecialiseerde borst(kanker)zorg van het AMZ veel aandacht. Erg nodig gezien de grote toename van het aantal borstkankergevallen én het feit dat borstkanker op dit moment als duurste kankersoort gezien wordt.

Belangrijke onderzoeken

De dag begon met diverse inhoudelijk voordrachten over onderzoek rondom borstkanker. Zo zou echografie een minder ingrijpende onderzoeksmethode kunnen zijn dan een mammografie bij vroegdiagnostiek en was er aandacht voor de impact van leefstijl op het voorkomen én herstellen van borstkanker. Daarnaast is ook de rol van MRI van groot belang, iets waar men helaas vaak nog terughoudend mee is.

Interessant was ook het onderzoek van IKNL naar de kwaliteit van zorg door het AMZ: die blijkt goed te zijn. Het AMZ krijgt een hele hoge patiëntwaardering. Er was daarbij ook veel aandacht voor chirurgische technieken en de impact van chemotherapie vóóraf aan de operatie. Tussen de bedrijven door vroeg RAM-IT als ICT-dienstverlener van de huidige AMZ online werkomgeving en medesponsor van het symposium aandacht voor de mogelijkheden van de diagnostische werkplek. Verder was er veel aandacht voor plastische chirurgie. Zeker de cosmetische uitkomsten van lipofilling zijn veelbelovend in tijden waarin mensen toch steeds minder vaak voor protheses kiezen.

Hans Klok, Jörgen Raymann en Fokke & Sukke

De dag was goed verzorgd en werd geïnspireerd ‘aan elkaar gepraat’ door Jörgen Raymann. Ook Hans Klok kwam, vanwege ervaringen in zijn omgeving rondom borstkanker, zijn bijdrage leveren met enkele mooie acts (hoe dóet die man dat toch?).  De ludieke en kritische noot kwam van Bastiaan Geleijnse met ‘Fokke en Sukke’ die gevatte beschouwingen op de diverse presentaties tijdens het Alexander Monro Ziekenhuis lustrum gaven.

De beste zorg, beleving én kwaliteit van leven

Marjolein de Jong sloot het symposium op indrukwekkende wijze af met een mooie voordracht over borst(kanker)zorg in Nederland en het nut en de noodzaak van specialisatie en centralisatie in plaats van het aanhouden van verschillende werkwijzen. Dit voor de beste zorg, beleving én kwaliteit van leven. De passie die hieruit sprak is bij ons echt blijven hangen. Al met al een hele nuttige, mooie en informatieve dag! Als RAM-IT zijn wij er trots op dat wij met onze ICT-oplossingen hieraan kunnen bijdragen.

Alexander Monro Ziekenhuis lustrum diagnostiek werkplek

Recent heeft RAM-IT de nieuwe Demo Werkplek Diagnostiek gelanceerd en daar op het Alexander Monro Ziekenhuis lustrum meer over verteld. In deze folder kunt u er alles over lezen >

Meer weten over diagnostiek voor kanker?

Peter Zwambach

Peter Zwambach

New Business Manager Healthcare

06 – 51643646
pzwambach@ram-it.nl

Frank van der Klaauw

Frank van der Klaauw

Sales Consultant Healthcare

Alexander Monro Ziekenhuis lustrum diagnostiek werkplek