Equipe Zorgbedrijven (Equipe) kiest RAM Infotechnology (RAM-IT) voor het uitbesteden van haar ICT-diensten. Met de uitbesteding wil Equipe een modern, veilig, betrouwbaar en schaalbaar ICT-fundament voor haar bedrijfsprocessen.

In het uitgebreide selectieproces heeft Equipe gekozen voor een samenwerking met RAM-IT. RAM-IT blonk uit door haar gedegen zorgkennis. De ver uitgewerkte standaardpropositie en financieel aantrekkelijke aanbieding en business- en hostingmodel sloot goed aan bij de groeiambities van Equipe. De goede persoonlijke klik geeft een goede basis voor een mooie samenwerking. 

Equipe is een heel ambitieuze en sterk groeiende organisatie. Voor RAM-IT past Equipe naadloos binnen de dienstverlening en focus die onze organisatie heeft op de Gezondheidszorg. Niels van Peer, Commercieel Directeur RAM-IT: “We zijn heel blij en trots dat Equipe voor RAM-IT heeft gekozen. De markt van privéklinieken is sterk in beweging. Met deze stap bouwen we onze positie binnen deze markt verder uit en laten we nogmaals zien dat we naast de Care ook in de Cure goed uit de voeten te kunnen.” RAM-IT gaat de complete ICT-infrastructuur van Equipe vernieuwen en beheren met het Multi-Cloud Platform eCumulus. Hiermee kunnen de werknemers van Equipe veilig, plaats-, tijd- en device onafhankelijk werken.

 

“De goede persoonlijke klik geeft een goede basis voor een mooie samenwerking.”

ICT geen core-competentie voor Equipe
ICT is voor Equipe zeer belangrijk, maar het is geen core-competentie. Om ICT kwalitatief hoogwaardig en kosteneffectief zelf te kunnen regelen is de schaalgrootte van Equipe te klein. Om die reden had Equipe het overgrote merendeel van de ICT reeds uitbesteed, dit was belegd bij meerdere partijen.

“Met de uitbesteding van ICT naar RAM Infotechnology wil Equipe een solide ICT fundament leggen als basis voor verdere groei.”

Richten op toegevoegde waarde van ICT
Met de uitbesteding wil Equipe de basisinfrastructuur in één hand leggen waardoor de goede samenhang tussen de diverse componenten gegarandeerd is en zij hiervoor één vertrouwd aanspreekpunt hebben. Daarnaast was Equipe op zoek naar een leverancier die de diensten als standaarddienst in een multi-tenant omgeving aanbiedt zodat dit kosteneffectief is en zij kunnen meeliften op innovatie op dit vlak. Een andere doelstelling van Equipe was dat ze door de her uitbesteding weinig aandacht meer hoeven te schenken aan de basisinfrastructuur en zich kunnen richten op toegevoegde waarde van ICT zoals optimalisatie van processen, innovatie van patiëntportals en apps.

EPD-systeem
Veruit een van de belangrijkste applicaties van Equipe is het EPD-systeem. In het proces is extra aandacht geschonken aan het opstellen van een DAP voor het EPD-systeem, zodat de gemaakte afspraken tussen de verschillende partijen goed zijn vastgelegd.

Jaco Donselaar (Managing Director van Equipe Zorgbedrijven) en Joachim Kaarsgaren (Managing Director RAM Infotechnology).

Over Equipe Zorgbedrijven
Equipe Zorgbedrijven is een zelfstandige groep van gespecialiseerde focusklinieken; Xpert Clinic, Helder kliniek en Velthuis kliniek. Xpert Clinic is de specialist op het gebied van hand- en polszorg, Helder kliniek richt zich op proctologie en flebologie en Velthuis kliniek focust op plastische chirurgie, injectables en huidverbetering. Inmiddels zijn er 20 locaties door heel Nederland waar kwalitatief hoogstaande zorg met oog voor de wensen van patiënten wordt geleverd.
Het onderscheidend vermogen ten opzichte van andere zorgaanbieders, zit onder meer in het feit dat er veel wordt geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek en in het centraal stellen van de kwaliteit in de klinieken. Equipe Zorgbedrijven wil aantoonbaar betere zorg leveren en maakt haar behandelingsresultaten volledig transparant en meetbaar (op aandoenings-, instellings- en behandelaarsniveau) voor de patiënten als ook voor huisartsen en zorgverzekeraars.

Over RAM Infotechnology
RAM Infotechnology is Cloud Service Partner voor de gezondheidszorg, overheid en zakelijke dienstverleners. De filosofie van het bedrijf is modulair uitbesteden: Maatwerk-ICT op basis van standaardcomponenten. RAM-IT heeft ruim 200 klanten. Met het eigen label eCumulus heeft RAM-IT een multi-cloud platform voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten. RAM-IT is samen met RAM track-and-trace onderdeel van de RAM Groep. Samen hebben zij ruim 190 medewerkers in de Benelux.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels van Peer:

Niels van Peer

Niels van Peer

Commercieel Directeur