In 2019 heeft gemeente Hoorn haar ICT Visie en Beleid vastgesteld. Voor het realiseren van de ICT-visie heeft gemeente Hoorn na een uitgebreid selectietraject gekozen voor RAM Infotechnology (RAM-IT) als haar ICT-partner. Door deze uitbesteding zorgt gemeente Hoorn ervoor dat de basis op orde is en creëren ze ruimte voor digitale ontwikkeling en innovatie. Het gaat hierbij om een samenwerking van 10 jaar, voor 950 gebruikers.

De digitale wereld verandert steeds sneller. Het biedt enorm veel kansen voor de gemeente Hoorn om verder te ontwikkelen. Om het werk voor haar medewerkers gemakkelijker te maken. Maar ook om de stad daarvan te laten profiteren, door bijvoorbeeld dienstverlening te digitaliseren of data beschikbaar te stellen. Ook neemt de druk en het belang van informatieveiligheid, wet- en regelgeving toe. Het zelf ontwikkelen en beheren van ICT-infrastructuur wordt steeds complexer, mede door de strategische rol van ICT en de kortere levenscyclus van ICT-producten. Daarom heeft de gemeenteraad in 2019 de ICT Visie en Beleid van de gemeente Hoorn vastgesteld. Dat is het startpunt van de verandering geweest.

De digitale wereld verandert steeds sneller

Voor het realiseren van de ICT-visie, was gemeente Hoorn op zoek naar een ICT-partner voor het uitbesteden van de ICT-diensten. RAM-IT heeft gemeente Hoorn een aanbod gedaan waarin zij de gemeente maximaal ontzorgt op het gebied van de ICT-infrastructuur. Zij kan ICT-diensten bieden die een hoge mate van betrouwbaarheid en veiligheid hebben, kosteneffectief zijn, die eenvoudig schaalbaar zijn en die blijvend modern/actueel gehouden worden. Ze heeft aangetoond een proactieve houding te hebben ten aanzien van innovatie en denken mee in het belang van gemeente Hoorn. Hierdoor kan de gemeente focus en capaciteit vrijmaken voor innovatie en waarde creatie voor de gemeente en haar inwoners. Dit is een belangrijke stap in het realiseren van de ICT-visie, zoals deze in 2019 is vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Hoorn.

RAM-IT gaat op basis van haar multi-cloud platform eCumulus een Hybride cloud (Private en Public) oplossing verzorgen voor gemeente Hoorn. Denk hierbij aan gebruikersdiensten, datacenterdiensten, technisch applicatiebeheer, integratiediensten en netwerkdiensten.

"We verwachten door deze samenwerking de ambities uit onze ICT-visie te kunnen waarmaken"

Kelly Veerman, Teammanager I&A gemeente Hoorn

Niels van Peer, commercieel directeur van RAM-IT: ‘De opdracht van de Gemeente Hoorn zien we als een mooie stap om onze aanwezigheid in de gemeentemarkt verder te vergroten en daarmee invulling te geven aan onze ambitie. De samenwerking is de afgelopen periode in de concretiseringsfase zowel professioneel als in zeer goede sfeer verlopen, dus we kijken er naar uit om op dezelfde voet samen de afspraken en doelen te gaan realiseren!’

Kelly Veerman, Teammanager I&A gemeente Hoorn: ‘Vanaf het eerste gesprek was het gevoel bij RAM-IT goed. Dit is een organisatie die veel kennis van zaken heeft, met de voeten op de grond staat en goed meedenkt in het belang van de klant. We verwachten door deze samenwerking de ambities uit onze ICT-visie te kunnen waarmaken. Hierdoor zetten we belangrijke stappen in de digitale ontwikkeling van gemeente Hoorn’.

Over gemeente Hoorn
De gemeente Hoorn werkt voor 74.000 inwoners, meer dan 6.500 bedrijven en voor duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Hoorn staat bekend om de historische binnenstad en heeft zijn blik op de toekomst gericht. Zo werkt Hoorn aan een klimaatneutrale toekomst met voldoende woningen en een verbeterde verbinding met Amsterdam. Een toekomst met het grootste stadsstrand van Nederland, goede zorg, meer werkende inwoners en minder armoede en schulden. Een toekomst waarin Hoorn een heel aantrekkelijk stationsgebied ontwikkelt voor ondernemers, inwoners en forensen. Stuk voor stuk uitdagingen die passen bij de ambitie om meer stad te worden.

Ondertekening contract gemeentehuis Hoorn.
V.l.n.r. Kelly Veerman (Teammanager I&A gemeente Hoorn), Marga Roffel (Service Manager RAM-IT), Wilco van Schagen (Inkoop- en contractmanager gemeente Hoorn) en Tender Manager RAM-IT.

Vooraan links Jan Nieuwenburg (burgemeester gemeente Hoorn) en rechts Arjan Poulissen (Directeur RAM-IT).

Meer weten over ICT voor gemeente?

Niels van Peer

Niels van Peer

Commercieel directeur

06 -50 28 49 53
nvanpeer@ram-it.nl