Dinsdag 13 mei was er een seminar over ‘Gemeentelijke ICT de deur uit’. Prof.dr.ir. Wouter J. Keller vindt namelijk dat gemeenten hun ICT zouden moeten uitbesteden. Reden hiervan is dat gemeenten zich hierdoor meer kunnen richten op hun eigen core business.

ICT-uitbesteden-gemeentenICT beheren geen core business gemeenten

Het beheren van ICT is geen kerntaak van gemeenten. Toch kost het beheren van ICT ze vaak wel een hoop tijd en geld. Tijd en geld wat in principe beter aan andere projecten besteed kan worden. Daarnaast wordt er door gebrek aan kennis en geld niet het beste in de ICT naar boven gehaald. Zo is het voor gemeenten lastig om bijvoorbeeld het tempo van ontwikkelingen bij te houden. Gevolg is dat de normen en beveiliging vaak achterhaald zijn.

ICT uitbesteden oplossing voor gemeenten

De ICT uitbesteden is voor veel gemeenten een goede oplossing. RAM Infotechnology levert al sinds de jaren 90 ICT-oplossingen aan overheidsafdelingen als gemeenten en waterschappen. Onze kracht is dat wij projecten volledig kunnen invullen. Hosting, verbindingen, aanleg en beheer van netwerken, 24/7 monitoring & support, wij voeren het allemaal uit. Met onze kennis, middelen en mensen kunnen wij kleinere en middelgrote ICT-afdelingen uitstekend ondersteunen. Voordeel is dat een gemeente tijd over houdt voor zaken waar gemeenten écht voor bedoeld zijn.

Wilt u meer weten over ICT uitbesteden? Plan met ons een gesprek voor een advies op maat.