Flexibiliteit, kwaliteit en innovatiemogelijkheden belangrijke criteria.

logo GGZ NHNGGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) heeft RAM Infotechnology geselecteerd voor de implementatie van een nieuw platform voor de ICT-dienstverlening. eCumulus is het private cloud platform waarmee vanaf  december 2016 alle 1.700 medewerkers van GGZ NHN aan de slag gaan. Onderdeel van de dienstverlening zijn de eCumulus Workspace, de hosting van de verschillende applicaties en het mobiel werken op basis van verschillende devices voor ambulante medewerkers.

Op de foto rechts zijn v.l.n.r. Jos Brinkmann, lid Raad van Bestuur van GGZ NHN en Joachim Kaarsgaren, directeur van RAM Infotechnology te zien bij de ondertekening van het 5-jarig contract.

Rob de Ruiter, Hoofd ICT, Zorgapplicaties en Services GGZ NHN: ‘Met eCumulus van RAM kiezen we strategisch voor een platform wat qua kwaliteit, schaalbaarheid, flexibiliteit, informatieveiligheid en toekomstige mogelijkheden aansluit op de ambities van GGZ NHN. Door de transparante en flexibele kostenstructuur van eCumulus biedt deze keuze voor GGZ NHN bovendien goed zicht op de exploitatiekosten en een besparingspotentieel voor de toekomst. Wij houden zelf als zorgorganisatie de regierol, terwijl RAM een groot deel van  de operationele beheertaken verzorgt en wij ons daardoor meer kunnen focussen op innovatie in de zorg en de bedrijfsvoering zelf door juiste en snelle inzet van nieuwe ICT mogelijkheden.’

1.700 medewerkers van GGZ NHN gaan werken met eCumulus

Niels van Peer, Commercieel Directeur van RAM Infotechnology: ‘De keuze voor RAM is gebaseerd op een uitgebreide marktverkenning in 2015 door GGZ NHN in samenwerking met VOISS (www.voiss.nl). Naast de voordelen van eCumulus hebben ook de brede ervaring van RAM in de Zorgsector en de klik tussen onze beide organisaties meegespeeld in deze keuze. Met eCumulus legt GGZ NHN een stevig fundament voor de  zorg en ICT-trends die in Nederland een rol spelen op het gebied van ketenzorg, M-health en Connected health. We kijken er naar uit om samen met GGZ NHN de verdere stappen te gaan nemen.’

eCumulus is een complete suite van diensten, modulair opgezet rondom ICT voor werkplekken. Medewerkers krijgen een werkomgeving aangepast aan het device waarmee ze werken en de applicaties en data die zij nodig hebben voor hun werk.

RAM Infotechnology levert als premium Cloud Service Partner veel private, publieke en hybride clouddiensten binnen de Gezondheidszorg en (semi-)Overheid. In 2014 heeft RAM een geheel nieuw eigen datacenter in Utrecht in gebruik genomen.

GGZ NHN is de regionale specialist in Noord-Holland-Noord voor geestelijke gezondheidszorg bij ernstige psychiatrische klachten. Haar missie is ‘Beter worden doe je thuis’.