Na een intensieve voorbereiding is begin maart de nieuwe digitale werkomgeving een feit bij GGZ Noord-Holland-Noord.

Zoals het een groot en complex project betaamd worden de komende tijd de puntjes op de i gezet en dient na deze belangrijke technische overgang nu vooral de nieuwe werkwijze geborgd te worden in de organisatie. “Het proces van durven loslaten en zoeken naar een nieuw evenwicht is begonnen”, zegt Rob de Ruiter, Hoofd ICT en Security Officer bij GGZ NHN. GGZ NHN heeft in maart 2016 gekozen voor RAM Infotechnology om de ICT een nieuwe invulling te geven. RAM Infotechnology heeft op basis van haar cloud-workspace eCumulus de verantwoordelijkheid voor de hosting van het complete ICT-platform, waaronder de kantoorautomatisering, standaardapplicaties en Mobile Device Management. GGZ NHN blijft zelf verantwoordelijk voor het applicatiebeheer van zorg- en overige applicaties, inclusief SaaS-applicaties, werkplekken, LAN/WAN, printers.

Samenwerking

Er is hard gewerkt in goede samenwerking met alle software applicatiepartners van GGZ NHN. Daarbij zijn de betrokken partijen uitdagingen niet uit de weg gegaan. Zo is uiteindelijk 15 jaar ICT-ontwikkeling van GGZ NHN geheel opnieuw ingericht op de serveromgeving van RAM of gekoppeld met het nieuwe eCumulus platform. De Ruiter vervolgt: “Deze oplossing zorgt ervoor dat wij minder aandacht aan technisch beheer besteden. We kunnen daardoor – vanuit onze regierol – beter focussen op innovatie in de zorg én bedrijfsvoering door de inzet van nieuwe, schaalbare en informatieveilige ICT oplossingen. Dit helpt ons om ‘digitaler’ te worden. Het belangrijkste doel is om de dienstverlening naar onze cliënten nóg beter neer te zetten.”

GGZ Noord Holland Noord

GGZ NHN is al jaren dé specialist in de regio als het gaat om geestelijke gezondheidszorg bij ernstige psychiatrische klachten. De behandelingen zijn afgestemd op de vraag van hun klanten, mensen van alle leeftijden. Vanuit de visie: ‘Beter worden doe je thuis’, behandelt GGZ NHN patiënten waar mogelijk in de eigen omgeving.


Als specialist in zorg, overheid en financieel zakelijk biedt RAM Infotechnology met het datacentrum in Utrecht een optimaal aansluitende dienstverlening waar het gaat om ICT-diensten. Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten. https://www.ram-it.nl/ecumulus/