zorgspectrum_het_zand_ict_uitbesteden

In 2020 heeft Zorgspectrum Het Zand ervoor gekozen haar ICT uit te besteden aan RAM-IT. Het Zand wilde zich maximaal concentreren op de zorg en daarom zoveel mogelijk ICT outsourcen. Alleen de eerstelijns support verzorgt Het Zand nog intern. Onlangs heeft Het Zand het contract met RAM-IT voor 3 jaar verlengd. In het verlengde hiervan zal RAM-IT de komende maanden een volledige migratie naar de public cloud in Azure uitvoeren. De Proof of Concept hiervoor is inmiddels succesvol afgerond, zodat de hele organisatie van ruim 1600 medewerkers binnenkort naar de nieuwe werkomgeving kan overstappen. RAM-IT gaat hiervoor ook het adoptietraject begeleiden.

Overgang naar nieuwe zorgwerkplekken in de cloud

Bij de start van de samenwerking in 2020 koos Zorgspectrum Het Zand ervoor haar werkplekomgeving in het datacenter van RAM-IT onder te brengen. Na 3 jaar was men toe aan de volgende stap, de migratie naar Microsoft Azure. Daarbij horen dan ook de nieuwste versies van Microsoft 365 en Teams en de diverse apps die Het Zand gebruikt, zoals Beaufort (HRM), SALTO (intelligent gebouwbeheer), Intramed (praktijksoftware voor therapeuten) en SDB voor het ECD. In een PoC heeft een klein deel van de werknemers de nieuwe omgeving uitgebreid getest, zowel functioneel als technisch. De uitkomsten voldeden volledig aan de verwachtingen. Medio 2024 volgt de migratie naar de nieuwe werkplekomgeving vanuit Azure. RAM-IT is dan gedurende 2 weken on-site aanwezig om samen met de eerstelijns support van Het Zand gebruikers te ondersteunen. Uiteraard zal RAM-IT daarna het volledig beheer verzorgen van de nieuwe Azure-omgeving.

Uitgebreid adoptietraject

Bij de migratie hoort ook een adoptietraject om de medewerkers efficiënt te leren werken binnen de nieuwe digitale zorgwerkplek. Men was al gewend om met het sociaal portaal van Sibi te werken en single sign-on in te loggen en applicaties op te starten en te gebruiken. De nadruk zal daarom vooral liggen op de digitale vaardigheden die nodig zijn om met de nieuwste versies van Microsoft 365 apps en Teams om te gaan. RAM-IT zal eerst een Quickscan uitvoeren om de digivaardigheid van de medewerkers te toetsen. Vervolgens stellen we voor diverse persona’s een trainingsprogramma op maat samen, zodat de gebruikers goed zijn voorbereid zodra de nieuwe omgeving operationeel is.

Grondige aanpak

Al met al kunnen we spreken van een afgewogen traject waarbij de eindgebruikers van Het Zand centraal staan. In goede samenwerking hebben we alle stappen kunnen zetten voor een soepele overgang naar de moderne zorgwerkplek.

ICT Ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen uitbesteed

Zorgspectrum Het Zand heeft verpleeghuizen voor zowel jong als oud. Daarnaast beschikken we over zelfstandige woonappartementen, een revalidatieafdeling en een hospice. Meer weten? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we uw indicatie, inventariseren we de mogelijkheden en stemmen we de omgeving op uw situatie af.

Meer over Het Zand >

Klantcase Het Zand

Haaglanden Medisch Centrum Radiologie besteedt ICT uit aan RAM-It en Sectra

“Wij zijn een zorgorganisatie, geen ICT-bedrijf. Daarom besteden we de ICT zoveel mogelijk uit, maar houden we de servicedesk wel intern.”

Lees de case >