himss 2024 in teken interoperabiliteit en ai

HIMSS 2024 zit er alweer op! Robert Nowee, Product Manager Zorg bij RAM Infotechnology, bezocht de grootste healthcare conferentie ter wereld en deelt zijn vele ervaringen.

“Het was wederom een inspirerende reis met waardevolle ontmoetingen en gesprekken, zoals met diverse ICT-collega’s en -partners, adviesbureaus en uiteraard de vele vertegenwoordigers uit de zorg, (academische) ziekenhuizen en medisch specialisten, waaronder het Ministerie van VWS, Nictiz, HEALTH-RI, VZVZ en CumuluZ.

Interoperabiliteit en AI nog steeds dé thema’s

“Net als vorig jaar en, zoals verwacht, zijn Interoperabiliteit en AI nog steeds dé thema’s. Wat mij direct opviel zijn de initiatieven die zijn gestart na HIMSS 2023 op het gebied van deze thema’s en daarmee de digitalisering van zorg(processen) en samenwerkingen, inzet van moderne platformen en technische innovaties, zoals bijvoorbeeld Microsoft Copilot. Ook het secundair gebruik van data ten behoeve van onderzoek en beleid staat inmiddels met prioriteit op de kaart. En dat heeft ook geleid tot een aantal initiatieven. De gesprekstafels zijn omgezet in kleine stapjes voorwaarts met de daarbij bijbehorende doelarchitecturen en eerste aanzet tot ‘eenheid van taal’. Eensgezind is de conclusie. Alle ingrediënten zijn aanwezig, we moeten het nu gewoon gaan doen!”

Tijd dat de ICT-partners aanhaken in het ecosysteem

“Een belangrijke vraag voor mij tijdens HIMSS24 was of het nu niet tijd is dat ook de ICT-partners aanhaken in het ecosysteem? Het antwoord op deze vraag is een volmondig ja! Vanuit onze rol als ICT-partner van en voor de zorg is dan ook onze opdracht voor dit jaar verdere innovatie op het gebied van zorgdomotica (CuraTec), cyberweerbaarheid, de digitale zorgwerkomgeving, hosting en netwerken. Ons summit afgelopen november stond ook al in het teken van deze zeer actuele onderwerpen.

HIMSS 2024 was een intensief programma met een inspirerende Nederlandse delegatie. Ik kijk alweer uit naar HIMSS 2025 om te ontdekken hoe we kunnen voortbouwen op alle ideeën en plannen voor dit jaar en de resultaten die we dan geboekt hebben.”

Enorme dank aan Cognicum voor de fantastische organisatie!

Meer weten over diagnostiek voor kanker?

Robert Nowee

Robert Nowee

Product Manager Zorg

+31(0)6 – 51 23 0726
rnowee@ram-it.nl

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl