Haaglanden Medisch Centrum Radiologie besteedt ICT uit aan RAM-It en Sectra

Nathalie van Laar (m), lid raad van Bestuur, Peter Osinga (r), Directeur Sectra, en Arjan Poulissen (l), Algemeen Directeur RAM Infotechnology, ondertekenen het langdurige partnerschap met HMC.

Samen met onze partner Sectra gaan wij de integrale oplossing leveren voor de infrastructuur en de moderne radiologie werkplekken van Haaglanden Medisch Centrum (HMC). De radiologen van HMC beschikken daarmee zowel thuis als in het ziekenhuis over exact dezelfde high-performance werkplek om beelden te beoordelen en verslaglegging te doen. Samen met HMC en Sectra hebben we hiervoor een langdurig partnership ondertekend.

De keuze van HMC Radiologie om de ICT volledig uit te besteden aan de combinatie Sectra/RAM-IT was volledig op performance en service gebaseerd. Sectra levert haar Sectra One Enterprise Imaging oplossing. De dataopslag vindt plaats in het multi-datacenter van RAM-IT met snelle flash storage systemen van Pure Storage. En twee dedicated lijnverbindingen van Eurofiber zorgen voor maximale datasnelheid tussen de zwaar uitgeruste werkplekstations van HMC en het RAM-IT datacenter. Infrastructuur en netwerk zijn dus volledig afgestemd op de hoge eisen die HMC stelt aan snelheid en veiligheid van privacygevoelige data.

Johan Mulder, Manager new Business RAM Infotechnology: “De radiologen beschikken straks thuis en in het ziekenhuis over identieke, zeer moderne radiologiewerkplekken inclusief de BARCO medische beeldschermen waar zij mee werken. We gaan de totale ICT-infrastructuur voor de radiologie verzorgen, waarbij we ook gebruikmaken van diverse Microsoft-diensten voor de moderne werkplek. Uiteraard voldoet onze oplossing volledig aan alle certificeringsnormen van ISO27001, NEN7510, ISO9001 en SOC2.”

Stanley Oei, radioloog Haaglanden MC: “Wij zijn erg blij met deze totaaloplossing voor de radiologische beelden in het HMC. Wij hebben ons voor de komende jaren verzekerd van een state-of-the-art radiologie-oplossing, waarbij alle bestaande, maar ook alle nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen van Sectra inclusief zijn, wat ons zal ondersteunen bij het invullen van de digitale strategie van ons ziekenhuis. Door te kiezen voor de Cloud-oplossing en moderne radiologiewerkplek van RAM-IT kunnen de radiologen zowel thuis als binnen het ziekenhuis, met de hoogste performance, beelden beoordelen en verslaglegging doen. De intuïtieve tools vergroten de samenwerkingsmogelijkheden, waardoor radiologen effectiever kunnen samenwerken en uiteindelijk een verbeterde patiëntenzorg kunnen bieden. Waar ook andere zorgverleners profijt zullen hebben van de snelheid en extra functionaliteit. De bewezen hoge kwaliteit en uitstekende service waren cruciale overwegingen bij onze keuze.”

Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met de radiologieafdeling van HMC en Sectra.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Johan Mulder, jmulder@ram-it.nl, 030 – 2 390 390.

Haaglanden Medisch Centrum Radiologie besteedt ICT uit aan RAM-It en Sectra

Zorg met liefde en lef

Zorg is aandacht. In HMC kijken we met en door de ogen van de patiënt. We helpen iedere patiënt op de manier die bij hem of haar past. Innovatie, gastvrijheid en samenwerking dragen bij aan het realiseren van onze missie.

Lees verder >

ICT Ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen uitbesteed

A leader in enterprise imaging

With over 30 years of innovation and more than 2,000 installations around the globe, Sectra is a leading imaging IT provider to health systems worldwide

Lees verder >