Datacenter RAM Infotechnology voor Geriant

Datacenter veilig in Nederland

Een eigen datacenter in eigen beheer. Deze keuze hebben we heel bewust en heel nadrukkelijk gemaakt.
Dit is de enige en beste optie om volledig onafhankelijk van derden te kunnen handelen en de beste performance te leveren.

State-of-the art datacenter

Centraal in Nederland, op bedrijventerrein Papendorp in Utrecht, beschikken wij over ons eigen datacenter. Een state-of-the-art datacenter. Dat mogen we gerust zeggen. Duurzaam (PUE van max. 1.3), ICT-componenten meervoudig uitgevoerd, SSD-storage, 10 Gigabit backbone en alles uiteraard zwaar beveiligd.

Infrastructure (IaaS)

Housing

Database as a Service (DaaS)

Cloud hosting

 

Wij werken met standaard componenten. ICT-maatwerk op basis van stabiele, schaalbare oplossingen voor alle vormen van hosting. Wij bieden diverse cloud services voor databases, back-up en restore. Uiteraard in combinatie met SLA’s en zo nodig 24/7 support. U bepaalt zelf welke diensten en hoeveel per dienst u afneemt. Alles op maat, in plaats van alles of niets.

Datacenterdiensten

Lees hoe u de regie houdt als u hostingdiensten uitbesteedt.

Download de productflyer Datacenterdiensten

Kenmerken datacenter

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste technische en organisatorische maatregelen die wij hebben genomen voor onze datacenters.

Energieverbruik

Het energieverbruik voor ICT verdubbelt elke 5 jaar. Energiekosten maken al bijna 30% van het ICT-budget uit. Wij zijn daarom altijd actief op zoek naar energiebesparende maatregelen. Zo gebruiken wij voor de datacenters van onze klanten 100% groene stroom die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals windenergie of biomassa. De datacenters zijn ontworpen op een PUE van max 1.3. De PUE-waarde geeft de energie-efficiëntie van een datacenter weer: de hoeveelheid vermogen (power) die nodig is voor het datacenter gedeeld door het IT-vermogen in het datacenter. Uitgangspunt voor de PUE-calculatie is kW vermogen elektrische energie. RAM Infotechnology streeft naar een zo laag mogelijke PUE waarde. Veel bedrijven zijn zich niet of onvoldoende bewust van energieverspilling. Hun ICT-omgeving is niet aangepast aan de laatste normen en zelfs groene energie is vaak niet standaard. Ons beleid zorgt voor een zo laag mogelijk energieverbruik:

  • alleen groene energie
  • energiezuinige koeltechnieken
  • virtualisatiesoftware
  • energiezuinige thin clients als werkplek
SSD-storage

De aanwezige opslagtechniek (SSD-storage) is zeer snel en energiezuinig. Door een strategisch partnership met fabrikant Pure Storage hebben wij volledig ingezet op SSD-storage. Deze enterprise-storage is enorm slim, goed betaalbaar en verbruikt slechts 10 procent van de energie. De combinatie van moderne dataopslag (Flash) en onze snelle backbone, maken fysieke servers overbodig. Ook niet als ze sterk input/output gedreven zijn, zoals databaseservers. Voor communicatie is redundant glas(ring) van diverse operators aanwezig.

Noodstroomvoorzieningen

De datacentra waar RAM Infotechnology gebruik van maakt voldoen aan de zeer hoge eisen op het gebied van beschikbaarheid en veiligheid. De beschikbaarheid is maximaal door noodstroomvoorzieningen (zgn. UPS-sen). Deze hebben voldoende capaciteit om de start van een noodstroomgenerator te overbruggen, waarbij de noodstroomvoorziening de stroomvoorziening van het datacenter volledig overneemt.

PUE

De Power Usage Effectiveness (PUE) is een waarde waarmee datacenters bepalen hoe efficiënt het bedrijf met stroom omspringt. De meting kijkt naar het totale energieverbruik en zet dat af tegen de energie die wordt gebruikt voor de IT-middelen. Hoe hoger dit getal, hoe meer stroom er wordt verbruikt per ingezet serverpark. Datacenters streven naar een zo laag mogelijke PUE, want dat scheelt in de kosten en is beter voor het milieu. RAM Infotechnology beschikt over een zeer lage PUE van 1,3. Wij kunnen koeling en energievoorziening in ons datacenter gefaseerd uitbreiden en hebben de dimensies om ook volgende generaties servers aan te kunnen. We gebruiken Cooling Alleys om koude en warme luchtstromen in het datacenter van elkaar te scheiden. Dit koelingconcept voor datacenters verhoogt het rendement met 30%. Computerapparatuur staat opgesteld in luchttechnisch gescheiden paden waardoor we vermenging van de koude en warme lucht voorkomen en we met dezelfde koelcapaciteit een hoger rendement halen. Daarmee bespaart energie en maakt de werkomgeving voor engineers veel prettiger.

Internetverbindingen

Het eigen datacenter in Utrecht beschikt over verbindingen naar internet door:

  • twee fysiek gescheiden (voor- en achterkant pand) verbindingen
  • redundante (meervoudige) firewalls met automatische omschakeling door betrouwbare en internationaal erkende protocollen (Border Gateway Protocol en het Virtual Router Redundancy Protocol)
  • De 19-inch racks waar de servers in geplaatst worden, zijn net een slag breder dan de standaard racks. Hierdoor is er genoeg ruimte voor alle netwerkbekabeling.

Daarnaast loopt er een backbone doorheen (een stelsel van zeer snelle computerverbindingen waarlangs het gegevensverkeer loopt van de netwerken die op de backbone zijn aangesloten) met aanzienlijke capaciteit (10Gigabit) , waardoor RAM elk systeem kan virtualiseren.

Uptime

Ons datacenter voldoet volledig aan de stroomvoorziening en datacommunicatie eisen van Uptime Institute Tier Standard:Tier Classification System III. Hiermee garanderen wij een minimale beschikbaarheid van 99.982%. Dit houdt een jaarlijkse maximale down time in van 1,6 uur. Voor de datacentrum-faciliteiten is dat wat Tier-3 aangeeft, maar de afgelopen 15 jaar heeft RAM in 4 van de 5 jaren 100% gescoord. Bij (groot) onderhoud of verstoringen bieden de redundantie in de componenten en distributiepaden voor stroomtoevoer en koeling de zekerheid dat de IT-apparatuur blijft draaien. Uiteraard zolang het datacenter van stroom wordt voorzien of de generatoren draaien.

Beveiligde toegang

Slechts een select aantal medewerkers van de afdeling Operations heeft fysiek toegang tot de systemen in het datacenter. De toegang regelen wij en loggen wij op basis van elektronische toegangspassen.

Overstappen op het RAM Datacenter

Stap eenvoudig in met housing of uitwijkdiensten voor uw eigen hosting. En groei stapsgewijs door naar applicatie hosting (SaaS). Of test ons uit met één applicatie. Dan kunt u eenvoudig opschalen wanneer u tevreden bent over de performance en onze services.

Vraag het onze zorgadviseurs

Neem contact op met een van onze specialisten.

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl

Oscar de Kogel

Oscar de Kogel

Sales Consultant Zorg

06 - 107 863 85
odkogel@ram-it.nl

We vertellen u graag meer over ons datacenter

 

13 + 10 =

Waarom wij de betrouwbare ICT-partner zijn die u zoekt

Als u alle partijen gesproken heeft, moet de knoop worden doorgehakt. Uiteindelijk gaat het toch om gevoel. De technische oplossingen verschillen meestal niet veel, de cloud, en de kosten over het algemeen ook niet. Dan komt het aan op vertrouwen: wie gaat u helpen die volgende stap te zetten? Dat is wat we elke keer weer horen. Het vertrouwen dat wij al van vele zorgorganisaties hebben gekregen: “Jullie begrijpen waar wij mee bezig zijn, wat het betekent om in de zorg te werken. Een printer die het niet doet, lijkt iets kleins, maar kan levensbedreigend zijn. Daar zijn de mensen van RAM-IT zich bewust van.”