Digitale identiteitsbeveiliging met nieuwe partner Imprivata

Workshop op het RAM Infotechnology kantoor in Utrecht met partner Imprivata. Rechts Dries Schelfaut, Principal Solutions Engineer bij Imprivata, en links Jaap van Rooy, Accountmanager Cure bij RAM-IT.

Shared Mobile Devices nu makkelijk en veilig inzetten voor de zorg

RAM Infotechnology heeft een limited reseller partnership gesloten met Imprivata, een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale identiteitsbeveiliging voor mobiele workflows met veilige, gepersonaliseerde ervaringen voor Android- en iOS-apparaten. De doelstelling is om op termijn te groeien naar een volledig authorized partnership.

Erik Kerkhove, Product Owner Digitale zorgwerkplek bij RAM-IT, heeft met Imprivata uitgebreid gesproken over de kansen van digitale identiteitsbeveiliging binnen de zorg en met name de verbreding van de propositie voor de huidige zorgklanten in zowel de care als de cure: meer cloud-gericht en met privileged access control. Shared mobile devices zijn een enorme uitkomst voor zorgpersoneel dat in een dynamische omgeving als de zorg minimaal tijd kwijt wil zijn aan de keuze en het gebruik van apparaten en maximaal toegang wil hebben tot data en apps die bijvoorbeeld het werken in shifts makkelijker maken en daardoor beduidend meer comfort bieden voor zorgcliënten en patiënten.

“Een breed ecosysteem voor digitale identiteitsbeveiliging”

Erik: “Door het partnership met Imprivata kunnen we nieuwe werkplekconcepten in de markt zetten. We kennen allemaal al ‘de moderne werkplek’ en de ‘digitale zorgwerkplek’, maar die raken snel verouderd. Het gaat er nu om dat we die concepten voeden met nieuwe technologie en organisatorische efficiency op basis van ground control en gedeelde mobiele devices en apps. We willen een zo breed mogelijk ecosysteem voor digitale identiteit ontwikkelen waarmee zorgpersoneel, ook tijdelijk personeel, vlot aan de slag kan zonder te hoeven na te denken wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Ze hebben gewoon geen tijd om voor elke handeling naar een andere computer te moeten of te wachten op het onboarding proces vanuit HRM.”

Mobile first

Mobile first is het uitgangspunt van het ecosysteem, volledig beveiligd volgens de heersende wet- en regelgeving voor databeveiliging en privacy. Erik is hiervoor naar Dublin geweest om met het team van Imprivata het partnership vorm te geven en de eerste initiatieven te ontplooien. “Ik kan niet anders dan concluderen dat de mensen van Imprivata volledig voor ons klaar staan. Ik werd zeer hartelijk ontvangen en de teamleden zijn heel toegankelijk, luisteren goed, zijn gastvrij en goed op elkaar ingespeeld en tonen diepgaande professionaliteit als het gaat om zorgkennis. Een (internationaal) partnership om met elkaar te vieren. Onlangs is Imprivata bij ons op bezoek geweest voor een technische en sales bijeenkomst met onze engineers met als resultaat dat wij nu met hun best practices aan de slag kunnen. Ons Projectteam Digitale Werkplek Omgeving (DWO) is  inmiddels gestart met een PoC (Proof of Concept) met Imprivata technologie voor de nieuwe, digitale zorgwerkplek. Ik ben er van overtuigd  dat de behoefte hieraan groot is en kijk uit naar een succesvolle samenwerking.”

Meer weten over digitale identiteitsbeveiliging?

Jaap van Rooij

Jaap van Rooij

Accountmanager Cure

06 - 14599650
jvrooij@ram-it.nl

Digitale identiteitsbeveiliging met nieuwe partner Imprivata