De Tussenvoorziening en RAM Infotechnology ondertekenen ICT contract

Keensight Capital, een private equity investeerder op het gebied van pan-Europese Growth Buyout investeringen, heeft een strategisch meerderheidsbelang genomen in RAM Infotechnology (RAM-IT), een toonaangevende speler in Cloud Services voor de gezondheidszorgsector in Nederland. Keensight Capital zal haar uitgebreide ervaring in de technologie en zorg sector inzetten om RAM-IT te ondersteunen in haar groeiambities. De oprichters en het managementteam van RAM-IT blijven actief betrokken bij de activiteiten van het bedrijf.

Het in Utrecht gevestigde RAM-IT is een Premium Cloud Services provider voor de gezondheidszorgsector in Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 1993 en richt zich met bijna 300 werknemers gespecialiseerd in ICT specifiek op de care- en cure-markt. Het bedrijf beheert het lCT-landschap bij een breed scala aan zorgorganisaties zoals verpleeghuizen, gespecialiseerde klinieken, zorgcentra, GGZ-instellingen en ziekenhuizen. Met meer dan 200 klanten in de diverse zorgbranches is RAM-IT marktleider op het gebied van Cloud Services binnen de zorg. De diensten van RAM-IT zorgen er voor dat care- en cure-organisaties zich kunnen concentreren op de medische diensten die zij aan patiënten en cliënten verlenen terwijl RAM-IT de technologie verzorgt die deze dienstverlening ondersteunt. Door de ICT-outsourcing trend bij Nederlandse zorginstellingen groeit RAM-IT al jaren gestaag: de omzet is gemiddeld met 20% per jaar gestegen en zal in 2021 45 miljoen euro bedragen.

RAM-IT wil de komende jaren de vooraanstaande positie die zij al inneemt in de markt van beheerde diensten voor de gezondheidszorg verder uitbouwen. Zowel in Nederland als op termijn daarbuiten. Daarbij blijven de entiteit en identiteit van RAM-IT als onafhankelijk op de zorg gespecialiseerde Premium Cloud Service Provider gewaarborgd. Investeringen, innovatie en schaal zijn nodig gezien de digitale transformatie die in de zorg plaatsvindt. Met deze stap wordt een goed fundament gelegd om klanten hierin te blijven faciliteren. De beide oprichters en aandeelhouders van RAM-IT, Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, blijven als medeaandeelhouder en managing partners nauw betrokken bij de groeiplannen. Keensight Capital is vanwege de ervaring met snelgroeiende bedrijven in technologie en zorg uitstekend gepositioneerd om RAM-IT te ondersteunen bij haar groeiambities.

De Tussenvoorziening en RAM Infotechnology ondertekenen ICT contract

Op de foto, links  Joachim Kaarsgaren en rechts Dirk Fabels RAM-IT. (foto gemaakt voor corona tijd)

Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, Managing Partners van RAM-IT: “Door de samenwerking met Keensight Capital vergroten wij onze kennis en slagkracht om op de ingeslagen weg door te kunnen gaan. De technologie verandert snel en wordt steeds complexer. Wij willen daarin voorop blijven lopen als Premium Cloud Service Partner voor de zorg. Onze commitment naar onze klanten blijft dus zeker zoals het is, maar ons doel is om hen nog beter van dienst te zijn. We zijn blij dat we samen met Keensight Capital deze stap kunnen maken.”

 

‘Onze commitment naar onze klanten blijft dus zeker zoals het is, maar ons doel is om hen nog beter van dienst te zijn.'

Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels RAM-IT

Philippe Crochet, Managing Partner van Keensight Capital: “Onze investering in RAM-IT illustreert perfect onze strategie om te investeren in Europese leiders met een unieke knowhow en erkende expertise in een sector die een sterke groei vertoont. Samen met de oprichters en het management van RAM-IT zal onze diepgaande kennis van technologie en zorg het bedrijf in staat stellen zijn leidende positie uit te breiden en ten volle te profiteren van de grote kansen die de sector biedt.”

Over RAM-Infotechnology
RAM Infotechnology is een Premium Cloud Service Partner voor de zorg. Voor onze klanten is ICT een essentieel hulpmiddel, geen core business. Zij kiezen bewust voor ICT uitbesteden. Daarom leveren wij private en public cloud diensten volledig op maat voor hosting en beheer van applicaties, (mobiele) werkplekken en netwerken. Bij RAM-IT staat klanttevredenheid bovenaan. We willen voor elke klant en (eind)gebruiker van onze diensten het beste.
www.ram-it.nl

Over Keensight Capital
Keensight Capital, één van de toonaangevende Europese Growth-Buyout investeerders, zet zich in om ondernemers te ondersteunen bij het implementeren van hun groeistrategieën. Het team van doorgewinterde professionals van Keensight Capital maakt al 20 jaar gebruik van hun kennis van investeringen en groeisectoren om voor de lange termijn te investeren in winstgevende bedrijven met een groot groeipotentieel en een omzet tussen € 10 miljoen en € 300 miljoen. Op basis van zijn expertise in de sectoren Technologie en Gezondheidszorg identificeert Keensight Capital de beste investeringsmogelijkheden in Europa en werkt het nauw samen met managementteams om hun strategische visie te ontwikkelen en te realiseren.
www.keensightcapital.com

1 Growth Buyout: investeringen in winstgevende, particuliere ondernemingen die sterk groeien, in minderheids- of meerderheidsparticipaties, met of zonder hefboomeffect, volgens een flexibele aanpak die is toegesneden op de behoeften van individuele ondernemers, met het oog op de financiering van projecten voor organische groei, overnamestrategieën of het verschaffen van liquiditeit aan historische aandeelhouders.

 

Voor meer informatie, neem contact op met;

 

Niels van Peer

Niels van Peer

Commercieel directeur

06 -50 28 49 53
nvanpeer@ram-it.nl

Logo Keensight C