Maeykehiem is een kleine Friese zorginstelling in de gehandicaptenzorg. Zij waren lid van de Carante Groep, een samenwerkingsverband van negen zelfstandige organisaties in de caresector op het gebied van Finance, HRM en ICT. Binnen dit samenwerkingsverband werd onder andere de ICT van Maeykehiem voor het grootste gedeelte beheerd. Maar met het ophouden van het bestaan van de Carante Groep, is Maeykehiem op zoek gegaan naar een nieuwe ICT-dienstverlener. Hierbij zocht men vooral naar een brede ICT-dienstverlener voor het ondersteunen en bieden van een moderne ICT werkplek voor haar zorgmedewerkers.

Via een bevriende instelling in het Noorden, De Zijlen, hoorden zij goede berichten over RAM-IT. Na kennismaking was men bij Maeykehiem gelijk enthousiast. De breedte van de dienstverlening en aanbeveling vanuit andere zorgorganisaties hebben er voor gezorgd dat de keus is gemaakt voor RAM-IT.

Trijn van der Meulen, bestuurder Maeykehiem: “Met RAM-IT als ICT-partner wil Maeykehiem haar medewerkers in de zorg graag een moderne cloudwerkplek bieden waarbij de medewerker wordt ontzorgd. Bijvoorbeeld  door diensten via laptops en mobiele telefoon aan te bieden waardoor de medewerker snel kan schakelen, zowel op het werk als thuis”.

“Met RAM-IT als ICT-partner wil Maeykehiem haar medewerkers in de zorg graag een moderne cloudwerkplek bieden waarbij de medewerker wordt ontzorgd”.

De transitie vanuit de Carante Groep naar RAM-IT biedt gelijk de mogelijkheid om de medewerkers van Maeykehiem van een nieuwe werkplek te gaan voorzien. RAM-IT gaat op basis van haar multi-cloud framework eCumulus een volledige Microsoft public cloud werkplek verzorgen voor Maeykehiem. Daarnaast gaat het om het volledige technische beheer van de ICT van Maeykehiem en de 2e lijns Servicedesk. Zorgorganisatie De Zijlen gaat de 1e lijns Servicedesk en het functioneel applicatiebeheer verzorgen voor Maeykehiem. Op deze manier kan Maeykehiem optimaal profiteren van de al ingerichte samenwerking met RAM-IT en de ICT-kennis en organisatie die bij het grotere De Zijlen al zijn ingericht.

Niels van Peer, CCO bij RAM-IT: “Uiteraard zijn we enorm blij dat we Maeykehiem hebben kunnen overtuigen om met RAM-IT in zee te gaan. Wat me extra trots maakt, is dat dit gebeurd is op basis van de reeds bestaande samenwerking en positieve ervaringen van onze klant De Zijlen. Uiteindelijk zijn de ervaringen van onze bestaande klanten voor mij altijd de ultieme lakmoes-proef!”

Over Maeykehiem
Maeykehiem is een kleine Friese zorginstelling in de gehandicaptenzorg. We hebben een Friese kleinschalig identiteit en cliënten uit Friesland willen graag bij Maeykehiem wonen. Maeykehiem heeft ruim 130 cliënten op meerdere drie locaties in Friesland.

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl