Ouderenzorgorganisatie De Wever uit Tilburg heeft RAM Infotechnology geselecteerd om haar ICT aan uit te besteden. De verantwoordelijkheid over en de levering van servicedesk, werkplek-, datacenter- en netwerkdiensten gaan direct over naar RAM Infotechnology. De Wever kiest zelf voor een sterke regierol. Met deze stap wil De Wever de ICT-dienstverlening aan de ruim 2600 zorgmedewerkers en 1200 vrijwilligers verder professionaliseren en klaarmaken voor de toekomst. RAM Infotechnology maakt hiervoor gebruik van het cloudplatform eCumulus.

De Wever levert ‘Zorg waar u zich goed bij voelt’. Mevrouw Van Hek, manager Informatisering en Automatisering , licht toe dat de keuze voor RAM past bij de visie van De Wever:

Wij zochten een ICT-leverancier waar wij ons goed bij voelen. Wij hebben bewust aanbesteed volgens de Best Value Procurement inkoopmethodiek. Dan ga je al in de voorbereidingsfase met elkaar in gesprek. Dat is heel belangrijk als je moet kiezen tussen partijen die qua technologie niet veel van elkaar verschillen. RAM toonde zich in die fase al een betrokken partner.

Bij de beslissing speelde ook een rol dat RAM Infotechnology al veel zorgorganisaties als klant heeft.

De Wever wil door uitbesteding meer de regie over de ICT voeren, geheel in lijn met de strategische plannen van begin 2017. Niels van Peer, commercieel-directeur bij RAM Infotechnology: “Met de BVP inkoopmethodiek konden wij onze expertise optimaal aantonen in de verschillende dossiers en interviews. Kwaliteit weegt voor 80% mee in de gunningsbeslissing. In onze filosofie ‘Met hart en ziel’ is samenwerking hét vertrekpunt. Voor de concretiseringsfase was dat een belangrijk aspect: wie zijn wij en hoe werken wij. Onze focus op de zorg hielp hierbij: we begrijpen wat er écht toe doet in de zorg.”

RAM Infotechnology neemt per direct de servicedesk, werkplek-, datacenter- en netwerkdiensten over. In het komende half jaar migreert de bestaande ICT-omgeving van De Wever naar eCumulus. RAM Infotechnology gaat applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up geïntegreerd leveren op een flexibele en toekomstvaste manier. De medewerkers van De Wever werken dan net zo makkelijk ambulant, thuis als op kantoor.