RAM Infotechnology en CuraTec samen verder op vlak van ZORG-ICT met steun van Keensight Capital

Persbericht, Utrecht, 12 juli 2023

RAM Infotechnology (RAM-IT), marktleider in clouddiensten  voor de zorgsector, neemt met steun van haar aandeelhouder Keensight Capital (Keensight), CuraTec over. CuraTec is een toonaangevende aanbieder van alarmsystemen en communicatie-oplossingen binnen de zorgsector. De combinatie van beide ondernemingen vergroot de kennis en capaciteit om tegemoet te komen aan de uitdagingen waar de zorg voor staat, zoals stijgende kosten, tekort aan personeel en mantelzorgers, vergrijzing van de bevolking en de noodzaak om te bezuinigen.

RAM-IT is de Premium Cloud Service Partner voor de zorgsector in Nederland. De bijna 300 IT-experts werken samen met grote zorgorganisaties aan het toekomstbestendig maken van hun digitale infrastructuur, met name op het gebied van digitale werkplekken, applicatiebeheer, cybersecurity en netwerkbeheer. CuraTec levert IT-diensten aan zorgorganisaties op het gebied van zorgalarmeringssystemen, zorgdomotica, sensoroplossingen, telefonie en netwerkoplossingen.

De overname van CuraTec door RAM-IT onderstreept een strategische ontwikkeling om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan automatisering binnen het primaire proces in de zorg- en medische sector. Het gezamenlijke doel is de zorg efficiënter te maken en betaalbaar te houden met behoud van kwaliteit van de zorg en aandacht voor de patiënt/cliënt. Optimalisatie van systemen (communicatie, IT) en verbeterde werking van apparaten en devices speelt hierbij een belangrijke rol.

Arjan Poulissen, CEO van RAM-IT: “Als RAM-IT willen we zorgverleners met innovatieve en zinvolle ICT faciliteren in alle facetten van hun werk. Hun digitale werkplek moet altijd goed aansluiten op hun behoefte, situatie, rol, plaats en tijd. Zorgdomotica wordt een integraal onderdeel van de ICT voor de zorg en een belangrijk element voor de werkplek. We streven naar minder apparaten die makkelijk in gebruik zijn en naadloos integreren binnen de faciliteiten die een zorgverlener heeft.”

“De overname van CuraTec past volledig in dit beeld. Hun diensten sluiten perfect aan op die van ons en gezamenlijk kunnen we de markt breder en beter bedienen. Optimalisatie van de inzet van technologie draagt zeker bij aan de oplossingen voor alle uitdagingen waar de zorg voor staat. Voor bestuurders van zorgorganisaties is het daarbij prettig dat ze voor de hele keten van ICT één aanspreekpunt hebben op strategisch en tactisch niveau. En ze hoeven niet bang te zijn voor vendor-lockin, omdat de oplossing van CuraTec leveranciers-onafhankelijk is op het gebied van hardware en sensoring.”

“We zijn erg blij dat het management van CuraTec heeft besloten om voor RAM-IT te kiezen als partner voor toekomstige groei. We zijn beide zeer ervaren partijen in de zorg en vullen elkaar volledig aan, zowel op het gebied van ICT-diensten als DNA en kijk op de behoeften van de markt. Ons gemeenschappelijk doel is en blijft om onze eindgebruikers bij zorgorganisaties nog beter van dienst te zijn. We bedienen al meer dan 70.000 zorgverleners op honderden zorglocaties en nu kunnen we samen de volgende stappen zetten richting meer efficiency, meer zorg door minder mensen met behoud van kwaliteit en aandacht voor de cliënt.”

Wim Smeenk, CEO van CuraTec: “De fusie met RAM-IT is een belangrijke mijlpaal voor ons. Onze producten en technologieën vormen een ideale aanvulling op het portfolio van RAM-IT en maken ons tot de onbetwiste Nederlandse marktleider in onze vakgebieden. CuraTec biedt unieke diensten en zal dat blijven doen in samenwerking met RAM-IT.”

Meer informatie

Wendy van Veggel
wvveggel@ram-it.nl
+31(0) 6 52 25 66 40

RAM Infotechnology en CuraTec samen verder op vlak van ZORG-ICT met steun van Keensight Capital

V.l.n.r. Arjan Poulissen (CEO RAM-IT ), Wiebe de Boer (CTO CuraTec) en Wim Smeenk (CEO CuraTec).

Over RAM Infotechnology

RAM Infotechnology is een Premium Cloud Service Partner voor de zorgsector. Voor onze klanten is ICT een essentieel hulpmiddel, geen core business. Zij kiezen er bewust voor om ICT uit te besteden. Daarom bieden we private en public clouddiensten volledig op maat voor het hosten en beheren van applicaties, (mobiele) werkplekken en netwerken. Bij RAM-IT staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. We willen het beste voor elke klant en (eind)gebruiker van onze diensten.

Over CuraTec

CuraTec is een in Nederland gevestigde systeemintegrator die gespecialiseerd is in het integreren van automatiserings- en netwerkoplossingen met een bijzondere focus op de care markt (ouderenzorg en gehandicaptenzorg). Ze helpen verpleeghuizen hun technische infrastructuur te moderniseren, waardoor deze instellingen zich volledig kunnen concentreren op het optimaliseren van de patiëntenzorg. CuraTec gebruikt geavanceerde softwareoplossingen om systemen te integreren tot één zorgdomotica-oplossing. Hierdoor kunnen zorgmedewerkers efficiënter hun werk doen en wordt de veiligheid en het comfort voor cliënten verhoogd.  Door oplossingen te ontwerpen, die passen bij het primaire proces, is  CuraTec een vertrouwde partner in de zorgsector. https://www.curatec.nl

Over Keensight Capital

Keensight Capital, één van de toonaangevende Europese Growth Buyout investeerders, zet zich in om ondernemers te ondersteunen bij het implementeren van hun groeistrategieën. Al 20 jaar lang maakt het team van Keensight Capital gebruik van hun kennis van investeringen in winstgevende bedrijven met een hoog groeipotentieel met als doel hier voor de lange termijn in te investeren. Het richt zich op bedrijven met een omzet tussen € 10 miljoen en € 400 miljoen. Op basis van de expertise in de sectoren Technologie en Gezondheidszorg identificeert Keensight de beste investeringskansen in Europa en werkt nauw samen met managementteams om hun strategische visie te ontwikkelen en te verwezenlijken. In de laatste vijf jaren werd Keensight Capital elk jaar bekroond met de Gold Award voor “Best European Growth Private Equity Fund” door de Private Equity Exchange & Awards.

www.keensightcapital.com