Strategische overname Computication verbreedt ICT-dienstenportfolio en opent nieuwe markten voor RAM

Cloud service partner RAM Infotechnology heeft branchegenoot Computication uit Zeist overgenomen. Het doel van de overname is versterking van het dienstenaanbod en toetreding tot nieuwe markten door RAM Infotechnology. Komend jaar blijft Computication als dochteronderneming zelfstandig opereren, vanaf mei 2016 vanuit het kantoor van RAM Infotechnology.

Op de foto zijn v.l.n.r. Dirk Fabels, Martijn van der Schaaf en Joachim Kaarsgaren te zien.

Onlangs hebben Dirk Fabels en Joachim Kaarsgaren, directieleden van RAM Infotechnology, en Martijn van der Schaaf, CEO van Computication, hun handtekening gezet onder het contract. Joachim Kaarsgaren is zeer verheugd over deze acquisitie: “In 2015 hebben we de prijs gewonnen van beste ICT-bedrijf en dan kunnen we natuurlijk niet stil blijven zitten. Dirk Fabels en ik kwamen al snel tot de conclusie dat het succesvolle bedrijf Computication direct waarde toevoegt aan ons portfolio. Wij leveren vanuit ons eigen datacenter 24/7 ondersteuning. Waar wij sterk zijn in de digitale werkplek, is de kracht van Computication de lokale werkplekondersteuning voor eindgebruikers. Zij monitoren 24/7 en beheren proactief on-premise private IT-infrastructuren. We vullen elkaar dus perfect aan.”

Kaarsgaren vervolgt: “Onze focus op managed cloud services volgt direct de internationale trends. Met Computication erbij versnellen wij onze groei en kennis in markten zoals semioverheid en de financiële sector.”

Martijn van der Schaaf ziet de overname als logische stap in de professionaliseringslag die drie jaar geleden is ingezet: “Computication positioneert zich als IT-partner voor middelgrote bedrijven met een strategische afhankelijkheid van IT. De overname versnelt ons groeiproces naar volwassenheid. RAM had onze voorkeur, omdat we hetzelfde denken, maar complementair zijn in diensten.”

Over RAM Infotechnology
RAM Infotechnology is specialist in clouddiensten voor de gezondheidszorg, overheid en financiële sector. De filosofie van het bedrijf is modulair uitbesteden: niet ‘alles of niets’, maar ‘alles op maat’. Met het eigen label eCumulus heeft RAM een private cloud platform voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten. De eCumulus applicatiebibliotheek bevat meer dan 300 applicaties. RAM Infotechnology heeft ruim 300 klanten. Recent heeft GGZ Noord-Holland-Noord eCumulus geselecteerd als ICT-platform voor haar 1700 medewerkers. RAM Infotechnology is met RAM Mobile Data onderdeel van de RAM Groep. Samen hebben zij ruim 120 medewerkers in de Benelux.

Over Computication
Logo Computication
Computication levert haar ICT-diensten in de retail, engineering, semioverheid en finance. Het bedrijf is sterk in end-user support, beschikt over uitgebreide monitoringsoftware en ontwerpt on-site & cloud IT-voorzieningen. Andere relevante diensten zijn Managed Skype for Business en Mobile Device Management. Computication heeft 15 medewerkers. Voor meer informatie, zie www.computication.nl.