SEIN, expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde, was op zoek naar een ICT-partner die de volledige ICT-dienstverlening voor zijn rekening kan nemen. Op basis van een eigen Sourcing Strategie en een uitgebreide marktverkenning van SEIN heeft er een zorgvuldige aanbesteding plaatsgevonden. Hierbij is RAM-IT als voorkeursleverancier uit de bus gekomen.

SEIN wil de huidige ICT-dienstverlening verbeteren. Ook de krapte op de arbeidsmarkt voor gekwalificeerd ICT personeel speelt mee. SEIN wil een toekomstbestendige ICT-omgeving. Hiervoor waren ze op zoek naar een ICT-partner die de volledige ICT-dienstverlening voor zijn rekening kan nemen.

RAM-IT voldeed met haar aanbieding aan de gestelde eisen, de gewenste flexibiliteit, het gewenste partnership, referenties en uiteraard de financiële kaders. Ook door de kennis van de zorgmarkt en de klik tussen beide organisaties, maakte de keus voor RAM-IT compleet.
Voor ongeveer 1400 medewerkers van SEIN, verspreid over drie locaties en dertien poliklinieken, biedt RAM-IT een efficiënt, effectief en flexibel systeem voor het ICT-beheer. Dit betekent voor de medewerkers van SEIN dat zij altijd (24×7) en overal veilig kunnen werken op elk gewenst device.

“Met de keus voor RAM-IT heeft SEIN een partner gevonden die met kennis en expertise goed aansluit op de ambities van SEIN”.

 

Niels van Peer, Commercieel directeur RAM-IT; “SEIN is een unieke klant voor RAM-IT. We zijn dan ook erg trots dat SEIN voor RAM-IT heeft gekozen. SEIN verenigt elementen van de Cure (Neurologie) en Care (Langdurige zorg). SEIN beoordeelt medische beelden en fungeert ook als derdelijns centrum voor ziekenhuizen. Hier is veel data mee gemoeid waarvoor een betrouwbare infrastructuur nodig is. Dat zorgt voor een ICT-omgeving met unieke kenmerken en uitdagingen waarin deze twee werelden samenkomen”.

Leo Arends, manager ICMT:” Met de keus voor RAM-IT heeft SEIN een partner gevonden die met kennis en expertise goed aansluit op de ambities van SEIN. SEIN kan zich zo verder focussen op haar core business van epilepsie en slaapproblematiek, waarbij IT niet alleen ondersteunend en faciliterend is, maar ook een positieve bijdrage kan leveren aan de innovatie voornemens van SEIN op het gebied van zorg, diagnostiek en wetenschappelijk onderzoek”.

Ondertekening van het contract tussen SEIN en RAM-IT.
Op de foto rechts Jean Willem Barzilay (voorzitter Raad van Bestuur, SEIN) en links Joachim Kaarsgaren (Managing Director, RAM Infotechnology).

 

Over SEIN
SEIN is een expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. SEIN biedt gespecialiseerde diagnostiek en behandeling, woonzorg en dagbesteding en onderwijs aan mensen met epilepsie. Mensen die zorg ontvangen van SEIN hebben vaak moeilijk behandelbare vormen van epilepsie en zeer complexe problemen die daarmee samenhangen. Naast epilepsie biedt SEIN ook behandeling aan mensen met slaapstoornissen.

SEIN vervult een bovenregionale functie en beschikt over drie locaties: Heemstede, Cruquius en Zwolle. Daarnaast heeft SEIN dertien poliklinieken in het verzorgingsgebied boven de ‘grote’ rivieren. Het slaapcentrum is gevestigd in Zwolle, Heemstede en Groningen. De school De Waterlelie bevindt zich in Cruquius.

De kracht van SEIN is de multidisciplinaire aanpak. Dat wil zeggen dat diverse professionals, zoals medisch specialisten, gedragswetenschappers, paramedici, verpleegkundigen en leerkrachten zich buigen over de vaak ingewikkelde zorgvragen. De medewerkers zijn ieder deskundig op hun eigen vakgebied en werken nauw met elkaar samen om te komen tot optimale diagnostiek, behandeling en ondersteuning.

Om de kwaliteit van leven voor mensen met epilepsie verder te verbeteren, is wetenschappelijk onderzoek essentieel. SEIN is een nationaal en internationaal toonaangevend onderzoekscentrum. Samen met universiteiten, ziekenhuizen en wetenschappelijke instellingen verricht SEIN onderzoek naar epilepsie, aanvallen en slaapstoornissen.

Bij SEIN werken ongeveer 1400 medewerkers (ongeveer 1000 Fte’s). Meer informatie over SEIN kunt u vinden op www.sein.nl

Over RAM Infotechnology
RAM Infotechnology is Premium Cloud Service Partner voor de sectoren zorg en overheid. De filosofie van RAM-IT is modulair uitbesteden: Maatwerk-ICT op basis van standaardcomponenten. RAM-IT heeft ruim 200 klanten. Met het eigen label eCumulus heeft RAM-IT een multi-cloud platform voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten. Het platform is ingericht voor On Premise, Private en Public clouddiensten. Bij RAM-IT werken ruim 180 medewerkers, het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.
Niels van Peer

Niels van Peer

Commercieel Directeur

06 -50 28 49 53
nvanpeer@ram-it.nl