Tragel is een maatschappelijke organisatie in Zeeland en ondersteunt mensen met een beperking om een goed leven te leiden. Tragel was lid van de Carante Groep, een samenwerkingsverband van negen zelfstandige organisaties in de caresector op het gebied van Finance, HRM en ICT. Vanwege het beëindigen van het samenwerkingsverband met Carante Groep moest Tragel de volledige ICT opnieuw onderbrengen. De keuze voor ICT uitbesteden was snel gemaakt. Tragel is een zorgorganisatie, ICT is geen kerntaak. Daarom besteden zij dat graag uit aan een bedrijf dat er echt verstand van heeft.

Voor het uitbesteden van haar ICT was Tragel opzoek naar een betrouwbare partner met eenzelfde visie op zorg en ICT, verstand van zaken, kennis van de zorg én hart voor de zorg. Kortom, een partnership voor nu en de toekomst. Uit een zorgvuldig selectietraject kwam RAM Infotechnology (RAM-IT) als beste uit de bus. “Het totale plaatje van visie, kennis, aanbod en kosten klopte en daarbij is RAM-IT een bewezen partij binnen de zorg. We ervaren de manier van persoonlijk contact als erg prettig!”

Guus Bannenberg, bestuurder: “De ICT op orde hebben, is voor Tragel een voorwaarde om ons werk goed te kunnen doen. Het is een belangrijk hulpmiddel, zowel in de zorg als voor onze bedrijfsondersteuning. We zoeken in de samenwerking met RAM-IT betrouwbaarheid, gebruiksgemak en mogelijkheden om te innoveren. Zo kunnen we ons goed concentreren op onze kerntaak: zorgen voor een goed leven voor onze bewoners en cliënten.”

“Uit een zorgvuldig selectietraject kwam RAM Infotechnology (RAM-IT) als beste uit de bus. “Het totale plaatje van visie, kennis, aanbod en kosten klopte en daarbij is RAM-IT een bewezen partij binnen de zorg”.

RAM-IT gaat op basis van haar multi-cloud framework eCumulus een volledige Microsoft Public Cloud (Azure) werkplek verzorgen voor Tragel. Denk hierbij aan werkplekdiensten voor vaste en mobiele devices, netwerkdiensten, backup en restore, hosting van applicaties en servers, 1 en 2e lijns Servicedesk, datawarehousing en printing.

Niels van Peer, CCO bij RAM-IT: “We zijn trots dat Tragel (en los daarvan overigens nog vier andere bestaande Carante-leden) de keuze voor RAM-IT heeft gemaakt. Deze keuze bevestigt ons inziens onze positie als gespecialiseerde ICT-dienstverlener voor de Zorg voor private en publieke clouddiensten. Sterker nog ik denk dat we ons inmiddels met deze stap van Tragel voor ICT uitbesteden met recht ook ICT-specialist voor de gehandicaptenzorg kunnen noemen!”

ICT uitbesteden, technologie als prettig hulpmiddel

Met de blik op de toekomst wil Tragel over 3 jaar op het gebied van ICT een moderne organisatie zijn en technologie inzetten als prettig hulpmiddel in zowel de zorg als bedrijfsondersteuning. “We willen daarvoor werken met bewezen technologie en hoeven niet per se voorop te lopen”. Het cloud-framework van RAM-IT biedt zorgorganisaties exact díe combinatie van vrijheid en betrouwbaarheid, waarin de zorgorganisatie zélf bepaalt hoe ver men wenst te gaan op het vlak van innovatie.”

Over Tragel
Tragel ondersteunt mensen met een beperking om een goed leven te leiden. Dit doen wij samen met alle betrokkenen met begeleiding, zorg, behandeling en verschillende mogelijkheden voor wonen, werken, leren en recreëren. Ons motto ‘Samen doen!’ heeft als doel de participatie aan de samenleving te vergroten. Tragel heeft zo’n 70 locaties in heel Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren. Ruim 700 collega’s maken zich hard voor de zorg en ondersteuning van mensen met een beperking.

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl