Er bestaat een mogelijkheid dat bij een ‘harde’ Brexit er na 29 maart 2019 geen overeenkomst meer is tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK). Op dat moment zijn de wettelijke Europese regels niet meer van toepassing op het VK. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wijst zorgorganisaties op de mogelijke ongewenste gevolgen bij een eventuele No Deal, o.a. voor “Onderhoudscontracten en gegevens in ‘clouds’”. Dit roept voor u als zorgorganisatie vanzelfsprekend vragen op. Vragen waar wij als RAM Infotechnology graag antwoord op geven, zodat u een duidelijk beeld heeft hoe dit bij ons geregeld is.

Eigen datacenter
Wij beschikken in Nederland over ons eigen datacenter. Het datacenter staat op dezelfde locatie als het hoofdkantoor, op bedrijventerrein Papendorp in Utrecht. Omdat de data in Nederland is opgeslagen, hebben de mogelijke nadelige gevolgen van een Brexit hier geen invloed op.

Hybride diensten
Neemt u als klant een hybride dienst bij ons af, dan zijn er twee mogelijkheden. Het kan zijn dat uw data bij ons in het datacenter in Utrecht is opgeslagen. In dat geval zijn er geen gevolgen bij een mogelijke No Deal (zie ook hierboven). Het is ook mogelijk dat uw data bij een SaaS-leverancier staat. Wij hebben dan geen zicht op waar deze data is opgeslagen. U kunt dit navragen bij de desbetreffende SaaS-leverancier.

Microsoft Office365
Indien u gebruikmaakt van Microsoft Office365, dan hoeft u verder niets te doen. De datacenters van Microsoft staan in Ierland, dus binnen de EU-grens. Een mogelijke No Deal heeft hierop dan ook geen gevolgen.

Google
Bij Google kunt u als klant zelf bepalen waar uw data komt te staan. Dit kan bijvoorbeeld in het datacenter van Google in Nederland. Voor uitwijk kan Google gebruikmaken van het datacenter in Ierland (geen probleem in het kader van de Brexit). Maar als klant kunt u eventueel ook kiezen voor een ander datacenter, bijvoorbeeld het datacenter van RAM.

Inkoop hardware/software
RAM koopt geen hard- en software uit het Verenigd Koninkrijk die uniek en bedrijfskritisch zijn voor onze dienstverlening. Mogelijk nadelige gevolgen van de Brexit hebben dan ook geen invloed op de continuïteit van onze service.

Vragen?
Neem hiervoor contact op met uw contactpersoon binnen RAM Infotechnology.