Een belangrijke vraag bij het uitbesteden van uw ICT en dataopslag, is de veiligheid; ‘Waar wordt mijn data opgeslagen en hoe veilig is mijn data?’. Bij het uitbesteden van uw ICT is het raadzaam om deze zaken (veiligheid dataopslag) helder te krijgen.

Het datacenter bij veiligheid en dataopslag

veiligheid dataopslagEen belangrijk onderdeel hierbij is het datacenter. Waar staat het datacenter bijvoorbeeld fysiek? ‘De cloud’ bestaat immers niet. Het is een datacenter waar uw data ook daadwerkelijk wordt opgeslagen. Het is voor uzelf van belang om te weten aan welke wettelijke voorschriften u moet voldoen. Bent u bijvoorbeeld verplicht om bepaalde privacygevoelige data binnen de landsgrenzen op te slaan, of niet? Daarnaast is het verstandig om te onderzoeken over welke certificeringen het datacenter (en de ICT dienstverlener) beschikt. En welke veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Minimale eis dient een ISO/IEC 27001 certificering of NEN7510 (informatiebeveiliging voor de gezondheidszorg) certificering te zijn.

ICT uitbesteden als oplossing voor veiligheid bij dataopslag

Zeker gezien het feit dat de hoeveelheid data en persoonsgegevens binnen alle branches flink groeit, is het van belang om uw data veilig onder te brengen. ICT uitbesteden als ‘dienst’ biedt hiervoor een goede oplossing. Uw gecertificeerde ICT outsourcing partner zorgt er bijvoorbeeld voor, dat uw data, conform de geldende eisen en normen, ten aanzien van informatiebeveiliging behandeld wordt. Hiermee leidt het uitbesteden van uw ICT niet alleen tot een betere dienstverlening en meer flexibiliteit, maar juist ook tot verbetering van de beveiliging van uw data.

Wilt u weten op welke wijze u de informatie veiligheid binnen uw organisatie kunt verbeteren? Plan met ons een gesprek voor een advies op maat.