RAM Infotechnology verzorgt de hosting en support

ZORG-ID, het nieuwe identificatie en authenticatieplatform in de zorg, is sinds 29 juni operationeel. VZVZ heeft nauw samengewerkt met AET Europe en RAM Infotechnology om dit platform neer te zetten. RAM is als ICT specialist voor de zorg, trots om de infrastructuur en beheer voor dit belangrijke platform te mogen verzorgen.

ZORG-ID stelt ICT-dienstverleners in staat om hun klanten – zorgaanbieders die gebruik maken van een UZI-pas – zich te laten identificeren en authentiseren. RAM Infotechnology heeft zich in de afgelopen maanden intensief ingezet om de nieuwe infrastructuur voor dit platform goed neer te zetten.

Verbetering nodig

In de afgelopen maanden is veel gedaan om problemen met het gebruik van de UZI-pas op te lossen. Deze ontstonden door enerzijds het discontinueren van Java en ActiveX plug-ins in web browsers en anderzijds de matige performance van de UZI-pas binnen thin client omgevingen (Citrix en terminal server).

Nieuw platform ontwikkeld: Zorg-ID

zorg-IDVZVZ heeft samen met AET Europe en RAM Infotechnology het nieuwe platform vormgegeven en gerealiseerd. Het belangrijkste aandeel van RAM Infotechnology zit in de inrichting van de infrastuctuur en het beheer. Promedico heeft als toonaangevend softwareleverancier de nieuwe koppeling met haar huisartsinformatiesysteem uitvoerig getest. Nadat de test scenario’s in een gezamenlijke live pilot succesvol doorlopen waren, heeft Promedico als eerste het platform in productie genomen.

Zorg-ID wordt door VZVZ aan de XIS-leverancier ter beschikking gesteld. De nieuwe software en infrastructuur vormt de basis voor een betrouwbaar platform van hoge kwaliteit, performance en beschikbaarheid. RAM draagt met haar datacentrum en kennis van security bij om de data veilig te hosten.

Voor nu en in de toekomst

Het Zorg-ID platform voldoet aan de relevante standaarden van wet- en regelgeving, bovendien is het goed te koppelen met de andere applicaties in de zorg. Het is toekomstbestendig en maakt het mogelijk nieuwe technologieën en standaarden gemakkelijk te implementeren. Wijzigingen op gebied van veiligheid, technologie en regelgeving, kunnen hiermee op één plek worden doorgevoerd.

De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) is onder andere verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP) en faciliteert het Zorg-ID platform dat de identificatie en authenticatie van zorgverleners regelt.

Meer weten over ZORG-ID? Lees dan de Brand Story of bekijk de animatie.