Dataopslag - Remco Donkers Pure Storage

Als je je keuzes maakt op prijs, komt je dataopslag zeker in de problemen.

Remco Donkers is Enterprise Account Executive Managed Service Providers bij Pure Storage, een specialist in de dataopslag. Op ons summit De Digitale Werkplek voor de Zorg gaat hij dieper in op issues rondom data, dataopslag, bescherming en recovery. “Er zijn zorgorganisaties die hun data in de cloud hebben staan zonder dat ze dat weten in welke regio het wordt bewaard. Hoe verhoudt zich dat tot de Europese wetgeving? Daar moet je als IT-manager van een zorgorganisatie wel over nadenken. Het is onze rol, zeker in de samenwerking met RAM-IT, om klanten hierbij te ondersteunen en te ontzorgen.

Data heeft heel veel waarde, voor de patiënt zelf, voor de zorgverlener en voor de zorg in Nederland in het algemeen. Maar wat gebeurt er als data naar de cloud gaat? De cloud is niet per definitie meteen al geschikt om data veilig toegankelijk te maken voor de mensen die ermee moeten werken. Hiervoor moeten we de moderne werkplek herdefiniëren en FAIR data principes voor betere toegankelijkheid van zorggegevens bepalen. Data is in al zijn facetten echt een specialisme. Ik denk dat dat te vaak onderschat wordt.”

Remco Donkers: ‘Beschouw data alsof het je kind is. Veiligheid voor alles.

“Daarbij valt het ons regelmatig op dat partijen primair keuzes maken op basis van prijs. Maar gezien de exponentieel snel groeiende hoeveelheden privacygevoelige patiënten data en alle veranderende wetgeving, denk aan NEN7510, CSRD, NIS2, mag prijs nooit leidend zijn. Je moet als zorgorganisatie echt kiezen voor de beste oplossing, die het beste bij jou past, want anders weet je zeker dat je straks in de problemen komt en veel hogere kosten maakt. Beschouw data alsof het je kind is en investeer in een robuuste, veilige data-omgeving die klaar is voor de toekomst en kan omgaan met veranderingen.  Met de ICT van nu en de mogelijkheden om data veilig toegankelijk te maken, kunnen we grote stappen zetten richting een moderne werkplek voor de zorg.”

Meer weten over dataopslag en de digitale werkplek voor de zorg? Meld u aan voor de Summit De Digitale Werkplek voor de Zorg op 15 november 2023, Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht.