Smarthealth BI en Data Intelligence
Future Proof ICT Summit 2023 - De Digitale Werkplek

Future Proof ICT Summit 2023
‘De Digitale Werkplek voor de Zorg’

De Digitale Werkplek staat hoog op de agenda van iedere zorgorganisatie en zorgverlener. Want hoe efficiënter de werkplek, hoe beter toepasbaar, hoe efficiënter de zorg. Maar hoe bereiken we dat? Wat speelt er nu, wat is de toekomst en hoe komen we daar? Daarover gaat de 8e Future Proof ICT Summit.

Woensdag 15 november 2023, Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Inloop 14.00 uur. Start programma 14.30 en einde programma rond 19.30 uur. Aansluitend walking dinner.

De Digitale Werkplek voor de Zorg

Laten we direct duidelijk zijn: ‘de’ digitale zorgwerkplek bestaat niet. Er zijn er tientallen, misschien wel meer dan 100! Want elke functie, elke rol in de zorg, vraagt om een gespecialiseerde werkplekvorm die naadloos aansluit op de taken die daarbij horen. En dat is heel verschillend, zeker als we dat voor de hele zorgmarkt willen faciliteren. En dat willen we.

Mensgerichte en datagedreven ecosystemen

Daarom organiseren wij deze summit om met elkaar, zorgorganisaties, adviseurs, leveranciers en andere partijen in de zorg, naar ‘the next level’ te gaan. De missie dat we de zorg efficiënter moeten maken zie je en hoor je overal . Wij willen de volgende stap zetten. De praktische aanpak, de context creëren waarin we vele digitale zorgwerkplekken moeiteloos naast elkaar laten functioneren. Zorg op afstand en zorgdomotica als mooie voorbeelden van ecosystemen die mensgericht en datagedreven opereren.

En dat is ook onze boodschap van deze summit: het kan! We hebben al een framework voor een gestandaardiseerde aanpak als basis klaar liggen. Het gaat er nu om met elkaar vanuit het perspectief van de zorgverlener de stap te maken. Dus niet de techniek centraal stellen, maar de werkwijze van de eindgebruiker en de processen van zorgorganisaties als geheel.

Geslaagde toepassingen

De sprekers en partners op de summit zorgen voor een overkoepelend, holistisch beeld dat de toekomst schetst van waar we naartoe willen. Zorgklanten en zorgverleners geven praktijkvoorbeelden van geslaagde toepassingen, onze partners vertellen over volwaardige oplossingen die werken. En wij willen als Cloud Service Provider onze verbindende rol vervullen en alle partijen aan elkaar koppelen.

Doelgroepen voor dit event

Dit summit hebben we speciaal georganiseerd voor ICT-managers en beslissers in de care en de cure, ICT-adviseurs, innovatiemanagers en voor partners en klanten van RAM Infotechnology.

Programma ‘De Digitale Werkplek voor de Zorg’*

14.00 – Inloop

14.30 Start middagprogramma

 • Welkom en introductie door Summit voorzitter Ruud Koolen
 • Niels van Peer, CCO RAM-IT, visie op het thema ‘De Digitale werkplek voor de Zorg’
 • Keynote futuroloog Lucien Engelen over de toekomst van ICT & Zorg
 • Podiumdiscussie met Lucien en 2 klanten van RAM-IT o.l.v. Ruud Koolen

16.00 Pauze en bezoek informatiemarkt

16.30 Parallelsessies (2 rondes)

 • Veeam, Pure Storage, NewDawn Robotica, Liquidware, Sectra, Arctic Wolf, a&m impact, Liquit.

17.45 Pauze en bezoek informatiemarkt

18.15 Avondprogramma

 • Keynote
 • CuraTec, Evelien van Boxtel, manager Sales & Marketing, over Zorgdomotica
 • Afsluiting door de dagvoorzitter
 • Arjan Poulissen, CEO RAM-IT, heft met u het glas op 30 jaar RAM Infotechnology

19.30 – Walking dinner

21.30 – Einde summit

U kunt vooraf, tijdens de pauzes en afloop de informatiemarkt met onze partners bezoeken op het Extra Plaza naast het Auditorium.

* Programma kan qua indeling nog aangepast worden.

Ruud Koolen, dagvoorzitter Future Proof ICT Summit 2023 - De Digitale Werkplek

Dagvoorzitter Ruud Koolen, director Dutch Health Hub

Ruud Koolen is een serial intrapreneur met meer dan 25 jaar ervaring in publiceren over gezondheidszorgbeleid, management en leiderschap. (Foto: Jan Banning). Dutch Health Hub: platform (mei 2021) waar professionals en organisaties in gezondheid, gezondheidszorg en life sciences elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en zaken doen. Ondersteunt de versnelling van duurzame transformatie. LEES VERDER >

Lucien Engelen zorginnovatie-strateeg

Lucien Engelen, zorginnovatie-strateeg

“Als straks de patiënt als enige álle data heeft, verandert alles! Ik zie nog steeds een gebrek aan urgentie als ik binnen de zorg kijk naar de ontwikkelingen rondom ICT en data. De zorg denkt misschien dat het niet zo’n vaart zal lopen, maar ik zeg je, wie zich nu niet afvraagt waar het heen gaat, staat straks langs de zijlijn.”

Niels van Peer Business Unit Director RAM Infotechnology

Niels van Peer, CCO RAM Infotechnology

Niels van Peer neemt ons mee in een toekomst van ICT voor de Zorg die rust op een solide fundament waarmee we voor iedere zorgorganisatie flexibel een passende werkomgeving kunnen creëren. Robuust, veilig, schaalbaar en betaalbaar. De werkplek op maat voor iedere zorgverlener en zorgcliënt, mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking op alle fronten. LEES VERDER >

Evelien van Boxtel, manager Sales & Marketing CuraTec

“Elke organisatie heeft zijn eigen uitdagingen, maar de onderliggende thema’s zijn vaak vergelijkbaar. Het verschil zit in de gekozen aanpak. Met zorgdomotica realiseren wij oplossingen die passen bij de werkprocessen van de klant. Zorgmedewerkers kunnen efficiënter werken en de veiligheid van cliënten wordt geborgd. Zorgdomotica gaat ons heel veel opleveren.” Met mooie voorbeelden neemt Evelien ons mee naar een ‘nieuwe’ wereld.

Parallelsessies (2 sessies van 30 minuten)

a&m impact: ‘Een digitale werkplek voor echt iedereen’

Tom Dellepoort, operationeel directeur bij a&m impact, weet als geen ander hoe de moderne zorgwerkplek er aan de voorkant uitziet en aan de achterkant functioneert. Hoe zien wij de toekomst? Welke ontwikkelingen zijn er? De verwachtingen en hoe deze een rol gaan spelen voor gebruikers en in de communicatie tussen zorgverleners, gaat Tom ons laten zien.

Liquidware: ‘De zorgwerkplek van de toekomst is platformonafhankelijk en flexibel’

Berry Haveman, solution architect bij Liquidware, is erg enthousiast over de ontwikkelingen in de zorgmarkt en de digitale werkplekken. Platformonafhankelijk en flexibel applicatiemanagement is de toekomst. Oplossingen die de beheerlast daadwerkelijk verlagen zijn geen luxe, maar noodzaak. Berry legt uit hoe Liquidware dat aanpakt.

Liquit: ‘IT als water uit de kraan’

ICT die ongemerkt, onzichtbaar aanwezig is en je laat doen wat je wilt doen. Donny van der Linde, presales engineer bij Liquit over slimme iconen, continuïteit en comptabiliteit. Liquit beheert een set-up store met 4000 applicaties in 100.000 versies. Veel? Toch kun je ook als ‘digibeet’ gewoon ‘je ding doen’, snel, makkelijk en veilig. Donny legt het uit.

NewDawn: ‘Softwarematige robots gaan voor een revolutie zorgen’

Jos Bel is founding partner van NewDawn Robotics. Hij laat zien hoe softwarematige robots de future proof workforce vormgeven en tot grote besparingen leiden, de kwaliteit van data vergroten en fouten reduceren. AI, human interaction en robots nemen alle repeterende taken uit het zorgproces over. Hoeveel impact heeft dat op de zorg?

Veeam: ‘Het laatste vangnet. Business continuity voor de zorg’

Michael Joffe, system engineer bij Veeam, over privacy, ransomware en de onderschatting van  compliance checks. Hoe voorkom je dat back-ups gehackt of geïnfecteerd worden. Use cases uit de zorg over back-upoplossingen die future proof zijn en blijven.

Pure Storage, Remco Donkers, accountmanager Managed Service Providers

Aanmelden

Woensdag 15 november, Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Inloop vanaf 14.00 uur. Start programma 14.30 uur en einde programma rond 19.30 uur. Aansluitend walking dinner en gelegenheid om te netwerken.

Om u aan te melden stuur een e-mail naar marketing@ram-it.nl onder vermelding van uw naam, bedrijfsnaam en functie.

Of vul onderstaand formulier in.

  Future Proof ICT Summit De Digitale Werkplek voor de zorg

  Wanneer u dit formulier verstuurt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website. Meer hierover in ons privacybeleid.

  Future Proof ICT Summit 2023 - De Digitale Werkplek
  Future Proof ICT Summit 2023 - De Digitale Werkplek

  Onze partners op de summit.

  a&m-impact

  Over de organisator

  RAM Infotechnology, Premium Cloud Service Partner

  Voor klanten van RAM Infotechnology is ICT een essentieel hulpmiddel, geen core business. Zij kiezen bewust voor ICT uitbesteden. ICT biedt zoveel kansen. Het is onze ambitie die te realiseren. Daarom leveren wij, vanuit ons eigen datacenter, private, public en hybrid cloud-diensten. Volledig op maat voor hosting en beheer van applicaties, (mobiele) werkplekken en netwerken.

  Tom Dellepoort, a&m impact, webinar de digitale werkplek voor huisartsen

  Wij doen ons werk met Hart & Ziel. Wij gaan ervoor. Het onderste uit de kan, innovatief, het kan altijd beter. U ziet dat terug in de vele klanten voor wie wij vaak al jaren werken in uiteenlopende sectoren van de care en cure. 30 jaar ervaring gebundeld in één ambitieuze organisatie van ruim 250 medewerkers en nog steeds groeiende. U leest er alles over in onze corporate brochure.

  Tom Dellepoort, a&m impact, webinar de digitale werkplek voor huisartsen