Groep Oosterpoort kiest RAM-IT als ICT-partner

Hub Bloebaum, bestuurder bij Groep Oosterpoort, en Johan Miedema, CFO en CEO a.i. bij RAM-IT bezegelen de overeenkomst voor een langdurige samenwerking.

Persbericht, 27 november 2023

Jeugdzorgorganisatie Groep Oosterpoort (Oss) heeft na een selectieprocedure RAM Infotechnology (RAM-IT) gekozen als haar nieuwe ICT-partner. RAM-IT heeft laten zien dat ze de behoeften van Groep Oosterpoort, waaronder servicegerichtheid, optimale ondersteuning van gebruikers en ontzorging van de ICT-organisatie, het beste kan vervullen. De ruime ervaring van RAM-IT in de zorgsector speelde zeker mee in de keuze.

Hub Bloebaum is bestuurder bij Jeugdzorgorganisatie Groep Oosterpoort en was betrokken bij het selectieproces. “RAM-IT is een ICT-bedrijf dat voor 100% gericht is op ICT voor de Zorg. Zij hebben ruime ervaring bij honderden organisaties in de zorgsector. Denk aan klanten als Maxima Medisch Centrum, VVT-organisatie Magentazorg en diverse GGZ-instellingen. Allemaal zorgorganisaties die ICT willen inzetten om bij te dragen aan een betere zorg of dienstverlening en daarbij te maken hebben met een hoge mate van vertrouwelijkheid in gegevens (NEN7510) en kwaliteitseisen zoals ISO. RAM-IT biedt modulaire oplossingen om ICT uit te besteden en dit sluit naadloos aan op onze behoefte aan ICT-ondersteuning voor de komende jaren. RAM-IT bood de beste match op al deze terreinen.”

De eerste contacten stammen uit mei 2023. Half oktober viel de beslissing. RAM-IT start in december met de dienstverlening en de planning is in maart 2024 over te stappen op de moderne werkplek met o.a. de bestanden in SharePoint. Een praktische verandering die hiermee gepaard gaat is de overgang van een fysieke server naar een server in de cloud. RAM-IT gaat diensten leveren voor Public Cloud (Azure), Werkplekbeheer, Backup & dataopslag, Technisch applicatiebeheer, Netwerkbeheer, Printerbeheer, 1e– en 2elijns Servicedesk, Service Management en Project Management.

Daarnaast is RAM-IT betrokken bij het adoptietraject om het nieuwe werken uit te rollen voor de gehele Groep Oosterpoort. Met een Adoptie Quickscan onderzoekt RAM-IT de digivaardigheid van de gebruikers en welke trainingen nodig zijn zodat gebruikers zich rustig de nieuwe vaardigheden en mogelijkheden eigen kunnen maken.

Hub Bloebaum: “We hebben er vertrouwen in dat de overgang soepel zal verlopen en we kijken uit naar een fijne samenwerking met RAM-IT.”

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Niels van Peer, CCO RAM Infotechnology: 030-2 390 390, nvanpeer@ram-it.nl.

Groep Oosterpoort kiest RAM-IT als ICT-partner

Contactgegevens Groep Oosterpoort:

0412 – 46 53 00
info@oosterpoort.org
Hoofdkantoor Oss: Kamperfoeliestraat 60, 5342 CX Oss