Himss 2024 verbinding zorgprofessional en patiënt via zorgpad

Preview op HIMSS 2024, de grootste ICT Health Conference wereldwijd

RAM-IT is al jaren trouwe deelnemer aan de HIMSS USA Conference & Exhibition. We lopen graag voorop in ICT-innovaties voor de zorg en dan is een bezoek aan HIMSS 2024 een must. Dit jaar zijn we vooral benieuwd naar wat we gaan zien, horen en delen over de relatie tussen zorgprofessional en patiënt/zorgcliënt en het zorgpad dat alle partijen met elkaar verbindt.

We, dat zijn Johan Mulder, Manager Sales New Business, en Robert Nowee, Product Manager Care & Cure. Robert bezocht de HIMSS vorig jaar ook en werd toen vooral geïnspireerd door de keynote van Minister Kuipers die met ‘Het roer moet om’ aanstuurde op het anders organiseren van de zorg: “We moeten de grenzen tussen gezondheid en ziekte anders definiëren, de afstand tot de patiënt verkleinen en meer verantwoordelijkheid leggen bij de zorgverlener.”

Wij verwachten een kentering

Nu is het meestal de patiënt die de zorg opzoekt, maar wij verwachten een kentering. Door vele innovaties komt de zorg steeds meer naar de patiënt toe.We zien drie ontwikkelingen die dit proces stimuleren. Patiënten die in toenemende mate zelf data over hun gezondheid verzamelen en beheren, meer politieke en maatschappelijke nadruk op preventie en als laatste zorg bieden op de juiste plek op het juiste moment door regionale samenwerking. In ons eigen Future Proof ICT summit van afgelopen november kwam dit onderwerp ook aan de orde, o.a. in de keynote van Lucien Engelen.

Het zorgpad komt centraal te staan

Dit vraagt van zorgorganisaties een continue evolutie van hun digitale strategie en een digitale transformatie waarin het zorgpad centraal staat. Wij zien een persoonlijke gezondheidsomgeving ontstaan, waar naast informatie ook digitale middelen zoals de digitale werkomgeving, zorgdomotica en “wearables” en zorgverleners samenkomen.

Verbindende rol ICT en RAM-IT

ICT speelt hierbij de verbindende factor tussen zorgconsumenten, zorgprofessionals, overheid en ICT-partners. Met moderne technologie en hubs, waarin de mens centraal staat en we ‘taaie’ werkprocessen (Ernst Kuipers) moderniseren, soepel en efficiënt maken en het werkplezier van zorgverleners een gezonde impuls geven. Een nieuw perspectief waar de hele zorgwereld blij van wordt.

HIMSS 2024 ‘Creating Tomorrow’s Health’

Het thema van HIMSS 2024 ‘Creating Tomorrow’s Health’ is wat dat betreft veelbelovend. Wij zijn heel benieuwd wat we op HIMSS USA zullen tegenkomen en hoe de ‘Dutch community’ van ruim 200 HIMSS deelnemers hierover denkt. We houden u op de hoogte.

Lees ook het verslag van HIMSS USA 2023 over ‘Health that connects. Tech that cares‘.

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl

Robert Nowee

Robert Nowee

Product Manager Zorg

+31(0)6 - 51 23 0726
rnowee@ram-it.nl