Namens RAM gaan Joachim Kaarsgaren en Niels van Peer van 27 t/m 29 mei naar HIMSS Europa. Een vooruitblik.


Niels, waarom deze keer HIMSS Europa en niet USA?

“Het Amerikaanse zorgsysteem verschilt sterk van het Nederlandse zorgsysteem. Dat zagen we de afgelopen jaren ook terug op HIMSS USA. Tevens zorgde de reisafstand er voor dat maar een deel van de Nederlandse zorgorganisaties de trip maakte: de care-kant was hierin onderbelicht, terwijl juist de care het meest kan profiteren van eHealth en andere vernieuwende ICT-toepassingen die Zorg op Afstand en Zelfzorg faciliteren. De Care is op dit moment ook de belangrijkste markt voor RAM.

Daarnaast is het de eerste keer dat HIMSS in Europa plaatsvindt. We zijn erg geïnteresseerd in Europese ontwikkelingen, zoals de financiering en de prikkels die dat geeft voor investeringen.
HIMSS Europa werkt samen met Health 2.0. Ik ben heel benieuwd om te zien hoe traditionele zorg ICT-partijen, ziekenhuizen en zorgsystemen uit het netwerk van HIMSS mixen met internationale startups, investeerders en innovatieve organisaties uit het netwerk van Health 2.0. Ook het Ministerie van VWS is bij de organisatie betrokken. Nederland wil echt voorop lopen in de digitale zorg. Wij zijn niet voor niets Industry Partner van deze HIMSS!”

Wat hebben jullie klanten eraan?
“Signaleren en innoveren is een hele belangrijke rol die wij voor hen vervullen. Op HIMSS verwacht ik veel nieuwe inzichten en ideeën om met elkaar te delen. We gaan zeker in gesprek met Nederlandse care organisaties. Maar ook op zoek naar zorginnovaties, netwerken met collega-zorgorganisaties en leveranciers. Een goede beurs inspireert en verrijkt. Met nieuwe kennis en contacten gaan wij onze klanten weer verder op weg helpen.”

Welke innovaties/trends verwacht je te zien?
“Heel veel. Onze interesse gaat vooral uit naar de volgende stappen op het gebied van interoperabiliteit, specifieke blockchain-toepassingen toegespitst op de zorg, PGO-oplossingen, oplossingen voor Zelfzorg, noem maar op.”

Is blockchain hét onderwerp voor de toekomst?
“Zeker niet het enige, maar het is relatief nieuw voor de zorg en in ieder geval sterk in opkomst. Blockchain-technologie kan bijvoorbeeld een rol gaan spelen bij het vereenvoudigen van financiële stromen in de zorg. Een mooie toepassing waar ik recent op het Strategy Platform Healthcare tegenaan liep is de inzet van blockchain om fraude met het PGB te bestrijden. Ik ga ervan uit dat wij blockchain-technologie zullen integreren in onze diensten.”

Heb je er zin in?
“Enorm. Door de focus op care en Europa verwacht ik dat we met meer direct toepasbare inzichten en ideeën terugkomen. En we zullen weer heel veel nieuwe contacten leggen, wat altijd een goed gevoel geeft. Samen komen we verder. We houden jullie op de hoogte.”

Niels van Peer zal tijdens HIMSS Europa ook namens Skipr bloggen over al zijn ervaringen.

 

Niels van Peer

Niels van Peer

Commercieel Directeur

nvpeer@ram-it.nl
030 – 2 390 390