Liquidware en RAM-IT innoveren zorgwerkplek

Vlnr: Morteza Esteki (VP Sales Liquidware) – Robert Nowee (Product Manager RAM-IT) – Wouter Levenbach (CTO RAM-IT) – Johan Miedema (interim CEO RAM-IT).

 

Persbericht. Amstelveen, 13 februari 2024. RAM Infotechnology (RAM-IT) en Liquidware breiden hun bestaande partnership op het gebied van werkplekbeheer verder uit. Alle werkplekken van RAM-IT zullen worden beheerd met behulp van de volledige Workspace Management suite van Liquidware.

Specialisme in de zorg

RAM Infotechnology staat bekend om haar specialisme op het gebied van ICT voor de zorg. Met een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van public cloud, private cloud en netwerk services, bedient RAM-IT honderden klanten binnen de cure en care markt. De ICT binnen deze sector vraagt om flexibiliteit, een grote mate van beveiliging, personalisatie en natuurlijk kostenefficiëntie. Om zo’n gespecialiseerde werkplek te kunnen bieden heeft RAM-IT haar eigen moderne werkplekconcept ontwikkeld op basis van een multi-cloud omgeving: eCumulus. Binnen dit concept worden alle services geïntegreerd (denk aan applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up) op basis van de specifieke situatie van de klant. Om deze moderne werkplek slim en kostenefficiënt te beheren zijn bestaande oplossingen zoals Intune en maatwerk scripts niet voldoende, en kiest RAM-IT voor de totale Workspace Management Suite van Liquidware.

Drie oplossingen met maar één doel

De Workspace Management Suite van Liquidware voorziet in alle componenten voor efficiënt werkplekbeheer en bestaat uit drie oplossingen. RAM-IT maakte binnen de cloud-werkplek al langer gebruik van de User Environment Management oplossing ProfileUnity, Hiermee worden gebruikersprofielen overdraagbaar, wat in het geval van shared devices (veelvoorkomend binnen de zorg) en hoge beveiligingseisen (denk aan NIS-2) diverse voordelen oplevert. Het partnership wordt nu uitgebreid met de inzet van FlexApp en Stratusphere UX. FlexApp is een application layering oplossing en biedt o.a. de mogelijkheid om Microsoft App-V packages eenvoudig te migreren voordat de extended support van App-V in April 2026 verlopen is. Stratusphere UX is een digital experience (DEX) monitoring oplossing voor performance validatie en diagnostiek.

Uniformiteit versus maatwerk

Johan Miedema, interim CEO bij RAM Infotechnology: “Wij bieden onze klanten verschillende klassieke én moderne werkplekconcepten die volledig aansluiten bij de werkprocessen, persona’s en applicatievolwassenheid van de organisatie. Dit vraagt echter wel wat van ons beheerteam, aangezien we zo’n 70.000 gebruikers beheren. Het feit dat Liquidware’s oplossingen platformonafhankelijk en multi-tenant kunnen worden ingezet, sluit naadloos aan bij onze strategie. Zo kunnen we een optimale balans creëren tussen flexibiliteit voor de klant en uniform beheer aan de achterkant. Bovendien krijgen we nu veel meer grip op de gebruikerservaring, immers: meten is weten. We hebben de afgelopen jaren al heel prettig samengewerkt met Liquidware dus ik kijk uit naar de komende jaren!”

Langdurige relatie

Morteza Esteki, VP Sales EMEA bij Liquidware: “We werken sinds 2019 al nauw samen met RAM Infotechnology en ervaren dat als heel positief. Ik ben dan ook blij dat we onze samenwerking verder gaan verdiepen en daarmee nog meer klanten in de zorgmarkt kunnen bedienen. De combinatie van onze drie oplossingen heeft bewezen een vliegwieleffect te hebben op het gebied van het vereenvoudigen en efficiënter maken van beheer en ik ben trots dat we dit bij RAM-IT mogen laten zien!”

 

Over Liquidware

Liquidware is dé specialist in Digital Workspace Management voor moderne werkplekken. De oplossingen van Liquidware voorzien in alle componenten voor efficiënt werkplekbeheer en een ultieme gebruikerservaring over alle werkplekken – fysiek, virtueel, DaS of cloud. Organisaties over de hele wereld maken gebruik van Liquidware-oplossingen om de tijd die wordt besteed aan het werkplekbeheer drastisch te verminderen en tegelijkertijd een betere security, flexibiliteit en schaalbaarheid te bereiken. Ondersteunde platforms zijn fysieke Microsoft omgevingen, Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD), Windows 365 Cloud PC, Remote Desktop Service (RDS), Citrix Virtual Apps and Desktops, VMware Horizon, Amazon WorkSpaces (AWS) en Nutanix Frame. Voor meer informatie: www.liquidware.com

Voor vragen over Liquidware en dit persbericht kunt u terecht bij Inge Vollebregt: inge.vollebregt@liquidware.com / 06-10762591.

Liquidware en RAM-IT innoveren zorgwerkplek
Liquidware Berry Haveman

Lees ook het interview met Berry Haveman van Liquidware over “De zorgwerkplek van de toekomst is platformonafhankelijk en flexibel”. Berry was een van de sprekers tijdens ons Future Proof ICT Summit op 15 november 2023.