Prinses Maxima Centrum Inspiratiedag

Op dinsdag 28 mei waren wij samen met onze partner CuraTec te gast bij onze klant het Prinses Máxima Centrum voor een inspirerende middag over kinderoncologie, zorg en ICT. We begonnen met een heerlijke lunch waarbij wij voor de complete ICT-afdeling van het Máxima (25 collega’s) twee presentaties hielden over zorginnovatie, domotica en enkele thema’s die ons allemaal zullen bezighouden wanneer we nadenken over de toekomst van ICT voor de Zorg.

Zorgpad voor alle belanghebbenden

Robert Nowee, Product Manager bij RAM-IT, opende met een terugblik op een interview dat hij in maart had gegeven over moderne digitale strategieën, niet wetende dat hij nog geen maand later zelf een ervaringsdeskundige zou worden. Hij vertelde zijn persoonlijke verhaal over de recente geboorte van hun dochter en het zorgpad dat zij vervolgens hebben afgelegd in het ziekenhuis, van geboortezorg naar neonatologie. Hij maakte daarbij een mooie vertaalslag van de (zorg)behoeften van patiënt en mantelzorger naar die moderne digitale strategieën en middelen binnen het ziekenhuis. Omdat Robert vlak voor de geboorte naar de HIMSS USA Conferentie was geweest, kon hij zijn verhaal verder verrijken met allerlei innovaties in zorgtechnologie, zoals interoperabiliteit, AI, cyberweerbaarheid, robotisering en automatisering. Maar bovenal hoe belangrijk het is om alle belanghebbenden bij elkaar te brengen, zoals CIO, CMIO, CNIO, Kinderadviesraad en de Cliëntenraad. Alles hangt met alles samen!

Zorgdomotica

Evelien van Boxtel van CuraTec kwam met leerzame voorbeelden over nieuwe ontwikkelingen in zorgdomotica. Bijvoorbeeld hoe domotica een bijdrage kan leveren aan meer zelfredzaamheid van een kind en hoe we zorgpersoneel kunnen ondersteunen de juiste zorg te leveren.

Beide verhalen werden erg enthousiast ontvangen. ICT-directeur Michiel Kooper van het Máxima prees onze persoonlijke insteek en de genomen moeite deze verhalen speciaal voor hun voor te bereiden. De onderwerpen waren herkenbaar en de ontwikkelingen leverden een paar interessant punten van gesprek op over hoe we met elkaar kunnen profiteren van alle kansen die er liggen.

Prinses Maxima Centrum Inspiratiedag

De sport- en beweegtuin in het Prinses Máxima Centrum.

Een bijdrage aan de missie van het Máxima

Na de lunch gaf Elkie Mol van de Foundation van het Prinses Máxima Centrum ons een uitgebreide rondleiding naar aanleiding van de donaties die RAM-IT recent heeft gedaan. Elkie liet ons diverse initiatieven zien waaraan de donaties ten goede komen, zoals de sport- en beweegtuin, de oefen-MRI, de school en de bibliotheek. Initiatieven om de psychosociale en lichamelijke ontwikkeling van kind en gezin te stimuleren tijdens de ziekteperiode. Super waardevol en fantastisch om dit te zien en te ervaren.

Na deze leerzame en inspirerende rondleiding sloten we de middag bij Prinses Máxima Center af en gingen we allemaal naar huis met een zeer voldaan gevoel. Hier doen we het met elkaar voor. Samen sterk voor de zorg! Onze dank gaat uit naar Elkie Mol en Renske Leyenaar-van de Wolfshaar voor de fantastische ontvangst en zeer boeiende middag.

Prinses Maxima Centrum Inspiratiedag

De ontdekplek, waar kinderen en gezinnen uitleg krijgen over het Prinses Máxima Centrum.

Over het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Jaarlijks krijgen zo’n 600 kinderen de diagnose kanker. Als een kind ernstig ziek is door kanker, staat maar een ding voorop: genezen. Daarom werken zorgprofessionals en onderzoekers in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie elke dag grensverleggend en gepassioneerd samen aan het verbeteren van de overlevingskans en aan de kwaliteit van leven van kinderen met kanker. Nu, en op de langere termijn. Want kinderen hebben nog een heel leven voor zich. Het Prinses Máxima Centrum is geen gewoon ziekenhuis, maar een onderzoeksziekenhuis. Alle kinderen met kanker in Nederland worden hier behandeld. Daarmee is het Prinses Máxima Centrum het grootste kinderkankercentrum van Europa. Ruim 450 onderzoekers en 900 zorgprofessionals werken nauw samen met Nederlandse en internationale ziekenhuizen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren.

Lees meer over doneren aan het Prinses Máxima Centrum >