Lucien Engelen zorginnovatie-strateeg

“Ik zie nog steeds een gebrek aan urgentie als ik binnen de zorg kijk”

Lucien Engelen is zorginnovatie-strateeg voor Deloitte, Vodafone (beide internationaal)  en Laurentius ZH, veelzijdig adviseur en tevens keynote op ons summit ‘De Digitale Werkplek in de Zorg’ op 20 november in Media Plaza, Utrecht. Lucien, wat mogen we verwachten?

“Ik zie nog steeds een gebrek aan urgentie als ik binnen de zorg kijk naar de ontwikkelingen rondom ICT en data. Er staat ons echt een machtsomkering te wachten die we ook zagen in de reiswereld en de muziekindustrie. De zorg denkt misschien dat het niet zo’n vaart zal lopen, maar ik zeg je, binnen 15 jaar is de patiënt de enige die álle data in handen heeft en zijn zorgorganisaties daarvan sterk afhankelijk. Nu heeft een patiënt met een chronische aandoening nog 7 tot 9 plekken waar zijn data staan. Dat wordt echt anders. Het is maar de vraag of de zorgsector in staat is op tijd om te schakelen.

Lucien Engelen: “Ik verwachte vuurwerk!”

Daarom is dit congres ook goed. Het gaat om bewustwording, urgentie en ‘open minded’ buiten onze eigen bubbel kijken. Wie zich nu niet afvraagt waar het heen gaat, staat straks langs de zijlijn, ook ICT-leveranciers. Google, Amazon en andere grootmachten, hebben al veel meer data over mensen dan je denkt. Als die een verdienmodel in de zorg zien, laten ze dat echt niet liggen. Ik ben benieuwd wat 15 november teweeg brengt. Ik verwacht vuurwerk!”.

Kom 15 november ook, Media Plaza Jaarbeurs Utrecht, en luister naar Lucien Engelen zijn hele everhaal.