ASVZ kiest RAM-IT als ICT-partner ICT voor de Zorg

ASVZ is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling, ondersteuning, begeleiding, werk en dagbesteding. ASVZ werd ondersteund door de Carante Groep, een samenwerkingsverband van negen zelfstandige organisaties in de caresector op het gebied van Finance, HRM en ICT. Vanwege de beëindiging van de Carante Groep, moest ASVZ de volledige ICT (6000 werkplekken, 200 locaties en bijna 100 applicaties) opnieuw onderbrengen. 

ASVZ was op zoek naar een ICT-partner die in staat is haar grote, complexe ICT-omgeving te migreren en te beheren en die ASVZ helpt doorgroeien naar een moderne werkplek. In RAM Infotechnology (RAM-IT) hebben ze die partner gevonden. Mede vanwege onze focus op de zorg, het eCumulus framework en de goede ontvlechtingservaring van oud Carante-lid Triade Vitree uit de Carante-omgeving, koos ASVZ voor RAM-IT.

'ICT is randvoorwaardelijk en zelfs op onderdelen de primaire zorg zelf'

Jaap de Gruijter, raad van bestuur ASVZ

Stap voor stap met eCumulus naar moderne werkplek

Het eCumulus framework biedt de mogelijkheid om vanuit een traditionele Citrix-werkplek stap voor stap in eigen tempo naar een moderne werkplek voor zorgmedewerkers te komen. Als portaal voor de moderne zorgwerkplek koos ASVZ voor het social intranet van a&m impact. RAM-IT beheert op basis van haar multi-cloud framework eCumulus voor ASVZ de volledige ICT-omgeving, inclusief netwerken en devices. We leveren hiervoor advies en innovaties om geleidelijk naar de moderne werkplek door te kunnen groeien. Inmiddels kijken we voor bijna 6000 werkplekken, 200 locaties en bijna 100 applicaties terug op een geslaagde migratie!

Applicatielandschap versimpelen

Jaap de Gruijter, raad van bestuur ASVZ: “We hebben de uitdaging om goede zorg te blijven leveren. ICT is daarbij randvoorwaardelijk en zelfs op onderdelen de primaire zorg zelf. Daarom is het zo goed dat we met deze verhuizing zelf de regie nemen op alle informatie- en communicatietechnologie die we nu en in de toekomst gaan inzetten om menswaardige zorg te blijven bieden.

Een mooi resultaat vind ik dat we het applicatielandschap versimpelen, met meerdere oplossingen in één applicatie. En dat onze medewerkers stapsgewijs steeds meer, overal en op elk apparaat vanuit de Cloud in de applicaties kunnen werken. We doen dat in samenwerking met onze ICT-partners waarbij de regiefunctie wordt gevoerd door veel ervaren collega’s die ASVZ en de zorg goed kennen.”

'De afgeronde migratie van ASVZ is met recht de ‘kroon op het werk’ van dit jaar'

Niels van Peer, CCO RAM-IT

Niels van Peer, CCO bij RAM-IT: “Als grootste organisatie binnen de Carante Groep is de afgeronde migratie van ASVZ een passende bekroning van een mooi en intensief  jaar. We zijn trots op de keuze van ASVZ en de vier andere Carante-leden die voor RAM-IT hebben gekozen en kijken ernaar uit om samen als partners ook de vervolgstappen te gaan zetten. Dit is nog maar het begin!”

ASVZ kiest RAM-IT als ICT-partner ICT voor de Zorg

V.l.n.r. Arjan Poulissen (CEO RAM-IT), Joachim Kaarsgaren (Bestuurder RAM-IT) en Jaap de Gruijter (Raad van Bestuur ASVZ).

 

Over ASVZ

Bij ASVZ werken we allemaal vanuit een sterke, gedeelde visie aan één missie. We willen dat mensen met een beperking het gewone leven ervaren. Met alles wat daarbij hoort: een menswaardige leefomgeving, sociale contacten, betekenisvol(le) werk/daginvulling en ruimte om zelf keuzes te maken. Samen met cliënten, hun netwerk, vrijwilligers en onze partners proberen we elke dag dichterbij dit doel te komen. Meer dan 5.000 medewerkers zetten zich samen met ruim 2.300 vrijwilligers in voor ongeveer 6.000 cliënten in Midden- en Zuid-Holland, Utrecht en West- en Midden-Brabant.

ASVZ kiest RAM-IT als ICT-partner ICT voor de Zorg

Over RAM Infotechnology

RAM Infotechnology is Premium Cloud Service Partner voor de zorg sector. De filosofie van RAM-IT is modulair uitbesteden: Maatwerk-ICT op basis van standaardcomponenten. RAM-IT heeft ruim 200 zorgklanten. 

Met het eigen label eCumulus heeft RAM-IT een multi-cloud framework voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten. Het framework is ingericht voor On-premise, Private en Public clouddiensten. Bij RAM-IT werken ruim 250 medewerkers, het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. 

Meer weten over ICT voor de zorg?

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl