RAM Infotechnology is de ICT-leverancier in dit wereldwijd unieke project

Persbericht, Linköping, Zweden – 12 juni 2018

Internationaal medisch IT en cybersecurity bedrijf Sectra (STO: SECT B) voltooit het unieke landelijke PIE-platform. Het laatste deel van de oplossing, waarmee alle beelden die verbonden zijn met een case automatisch worden geüpload, is gevalideerd en vrijgegeven. Pathologie afdelingen in Nederland kunnen zich nu aansluiten en digitale pathologiebeelden delen om consultaties en revisies uit te voeren en expertpanels bij te wonen. De oplossing speelt een sleutelrol bij de verbetering van oncologische zorg in Nederland.

“Samen met UMC Utrecht hebben we de automatisch upload functionaliteit getest, waarbij alle beelden van één casus automatisch worden meegestuurd. Wat mij het meest imponeert, is het gebruiksgemak en dat het weinig kliks vereist.” zegt Konnie Hebeda, Patholoog van het Radboud Universitair Medisch Centrum.

Het is een could-gebaseerde oplossing en maakt het delen van digitale pathologiebeelden op nationale schaal mogelijk. Doordat pathologiebeelden eenvoudig gedeeld kunnen worden voor consultaties, revisies en paneldiscussies, worden doorlooptijden verkort, nemen onderlinge observatieverschillen af en verbetert de algehele kwaliteit van de diagnose.

Het project is het eerste in zijn soort in de wereld en werd in 2017 geïnitieerd door de Nederlandse Vereniging voor Pathologen (NVVP) en het landelijke netwerk stichting PALGA. Het is geïmplementeerd door Sectra, samen met de onderaannemers Deutsche Telecom Healthcare en RAM Infotechnology.

Bezoek Sectra tijdens congressen
Ervaar het PIE-platform en de digitale pathologieoplossing van Sectra op het Digitale Pathologie congres op 13 juni en tijdens het Maastricht Pathology congres van 19 tot 21 juni 2018. Maak alvast een afspraak met ons.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dr. Torbjörn Kronander, CEO en President van Sectra AB, 46 (0) 705 23 52 27.
Peter Osinga, Managing Director van Sectra Benelux, 31 (0) 365 40 19 70.

 Over Sectra

Sectra ondersteunt ziekenhuizen wereldwijd bij het verbeteren van de zorg en overheden en defensies in Europa bij het beschermen van gevoelige informatie. Daarmee draagt zij bij aan een gezondere en veiligere samenlevering. Sectra is opgericht in 1978 waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Linköping, Zweden, heeft kantoren in 16 landen en opereert via partners wereldwijd. De omzet in 2016/2017 bedroeg in totaal 1.141 miljoen SEK. De aandelen zijn genoteerd op de Nasdaq-beurs van Stockholm. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.sectra.com.

 

In de medische markt ontwikkelt en verkoopt Sectra IT-systemen voor het verwerken en beheren van allerlei soorten medische beelden, voornamelijk in radiologie, mammografie, pathologie, cardiologie en orthopedie, maar ook voor andere beeldproducerende afdelingen. Sectra focust zich op het efficiënter maken van oncologische zorg. Meer dan 1.700 ziekenhuizen, klinieken en beeldencentra wereldwijd maken dagelijks gebruik van de systemen. Dit maakt Sectra tot een wereldleider op het gebied van medische IT-oplossingen waarmee medische beelden- en patiëntinformatie beheerd kan worden. Het bedrijf is marktleider in Scandinavië, Noorwegen, Nederland en Portugal en heeft een prominente positie in de UK en een groeimarkt in de US. Sectra heeft een aantal ’s werelds grootste IT-systemen geleverd en heeft installaties in Noord-Amerika, Scandinavië en meer grote landen in Europa en in het verre Oosten.