Internationaal medisch IT- en cybersecurity bedrijf Sectra (STO: SECT B) tekent een contract met Stichting Pathologie Projecten (SPP) in Nederland en biedt alle 50 pathologielaboratoria in het land de mogelijkheid om aan te sluiten op het Pathology Image Exchange netwerk (PIE). Sectra’s cloud gebaseerde oplossing stelt pathologen in staat  om efficiënt digitale pathologie beelden landelijk te delen. Dit is het eerste pathologie project in zijn soort wereldwijd.

Lees meer over dit bijzondere project >

PALGA bevat al sinds 1971 de verslaglegging van de gehele pathologie in Nederland bevat. RAM Infotechnology host hiervoor de pathologische gegevens van 12 miljoen patiënten.

Met de oplossing voor het efficiënt delen van beelden zijn pathologen in staat gemakkelijk te overleggen met andere pathologen in het hele land of een second opinion aan te vragen. Ook maakt de oplossing het mogelijk om eerder gemaakte beelden van patiënten beschikbaar te maken ongeacht waar het onderzoek is uitgevoerd. Bovendien maakt de oplossing informatie beschikbaar voor panelbeoordelingen. Het netwerk lost huidige logistieke problemen op, hierdoor neemt de kwaliteit en snelheid van de pathologie diagnostiek toe.

Het telepathologie project is geïnitieerd door de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP) en het landelijke netwerk, Stichting PALGA. Het project zal geïmplementeerd worden door Sectra, met Deutsche Telekom Healthcare en RAM Infotechnology als onderaannemers. Pathologie Image Exchange is gebaseerd op een Software as a Service (SaaS) model. Pathologie labs die kiezen voor deelname zullen de komende jaren aangesloten worden.
“Het implementeren van een pathologie oplossing op deze schaal vereist integratie tussen verschillende IT-oplossingen en de 50 laboratoria. Sectra’s bewezen track record van de uitvoering van op standaarden gebaseerde integratie is een van onze sterkste punten, wat mij extra trots maakt om deel uit te maken van dit unieke project,” zegt Dr. Torbjörn Kronander, President en CEO van Sectra.

Sectra levert een complete oplossing voor de primaire diagnostiek in de pathologie, inclusief archivering en geavanceerde diagnostische werkstations. De oplossing stelt pathologen in staat om hun diagnoses te stellen en om verslagen te maken met een hogere precisie en minder tijd per casus. Dit leidt tot het verbeteren van de oncologische zorg. Lees hier meer over Sectra’s digitale pathologie oplossing.

ICT-oplossingen voor elke branche

Onze datacenter-faciliteiten bieden alle functionaliteiten voor professionele hosting, data-opslag, veiligheid en natuurlijk werken in de cloud. Dit doen wij voor vele branches. Enkele voorbeelden:

N

Overheid: Rijkswaterstaat, Brandweer, gemeenten Breda en Utrecht, Waterschap Aa en Maas

 

N

Finance: Sepay, PayPlaza

 

Geriant. Thuis is de norm, tenzij…

Geriant is er voor mensen met een dementie. Er werken ca. 180 zorgverleners. Met kennis van zaken bieden zij hulp aan de cliënt en zijn directe omgeving. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten en omvat het hele proces tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis. Betrokkenheid en deskundigheid zijn daarbij sleutelwoorden. Missie: met dementie thuis kunnen wonen met zoveel mogelijk behoud van kwaliteit van leven.

Case Geriant >

eCumulus 3.0

eCumulus 3.0 is de nieuwste versie van het private cloud platform van RAM Infotechnology voor werkplekoplossingen. Iedere gebruiker krijgt een persoonlijke, virtuele desktop. IT richt die volledig op maat in en houdt de controle over de beschikbare applicaties en de data. eCumulus ontlast IT-beheerders van complexe taken en vergroot de flexibiliteit, mobiliteit en productiviteit van gebruikers. Een complete werkplekoplossing, inclusief geïntegreerde applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up, tegen lagere kosten per gebruiker.

N

Overheid: Rijkswaterstaat, Brandweer, gemeenten Breda en Utrecht, Waterschap Aa en Maas

 

N

Finance: Sepay, PayPlaza