Zorgdomotica CuraTec Evelien van Boxtel

We moeten het niet te ingewikkeld maken!

Evelien van Boxtel, manager Sales & Marketing bij CuraTec, ziet grote veranderingen op komst in de (ouderen)zorg en het primaire proces van zorgverleners. Evelien is een van de keynotes op ons Future Proof ICT Summit.

“Zorgdomotica is heel lang géén ICT geweest, maar was belegd bij gebouwbeheer of facilitaire zaken. Vandaag de dag is dat wel anders. De eerste stap die gezet is, is dat de gebruikte hard- en software allemaal gebruik maken van de IT-infrastructuur van zorgorganisaties. Dit biedt als voordeel dat er maar één infrastructuur voor alle communicatie is en dat het beheer hiermee ook eenvoudiger is geworden. Momenteel zien wij in vogelvlucht nieuwe, slimme sensoren op de markt komen, variërend van slim incontinentiemateriaal tot hele specifieke epilepsiedetectoren. Deze datagedreven hulpmiddelen kunnen een grote bijdrage leveren aan het efficiënter inrichten van de werkprocessen en tegelijkertijd de zorg voor cliënten verbeteren. Slim incontinentiemateriaal, pas verschonen wanneer het nodig is, bespaart zorgverleners tijd en is fijn voor de patiënt die je niet onnodig hoeft te storen. En dat geldt voor veel meer slimme sensoren en hulpmiddelen. Eén voorwaarde: je moet als zorginstelling bereid zijn om met elkaar na te denken over het veranderen van werkprocessen. Elke zorgorganisatie heeft zijn eigen uitdagingen, maar de onderliggende thema’s zijn vaak vergelijkbaar. Je moet het niet te ingewikkeld maken en kiezen wat bij je eigen organisatie past. Met onze kennis en ervaring kunnen we daarbij helpen. Daar zijn wij voor.”

Evelien van Boxtel: “Altijd een maatpak, zeker nu in samenwerking met RAM-IT”

“Met zorgdomotica realiseren wij oplossingen die passen bij de locaties en werkprocessen van de klant. Wij leveren alles wat onder alarmering valt. Op cliëntniveau! Sensoren die bij afwijkend gedrag een alarm geven. Iemand die ’s nachts het bed verlaat en niet binnen 10 minuten terug is. Maar ook een tablet app voor zorg op afstand, beeldbellen, filmpjes van de fysio, etc. Waar ook steeds meer vraag naar is, is een integratie met het EPD. Data, bijvoorbeeld over agressie en medicijngebruik, is op het moment van een alarm direct beschikbaar voor zorgverleners. Door de recente samenwerking met RAM-IT kunnen we een complete infrastructuur op maat verzorgen, inclusief smart mobile devices en digitale werkplekken. Zorgmedewerkers kunnen efficiënter werken en de veiligheid van cliënten wordt geborgd. Een echte win-win.”

Met mooie voorbeelden neemt Evelien van Boxtel van CuraTec ons mee naar een ‘nieuwe’ wereld. Kom 15 november ook naar Media Plaza Jaarbeurs Utrecht en luister naar haar verhaal en die van de vele andere sprekers over Future Proof ICT voor de zorg.