Het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van borstkanker en borstaandoeningen. Voor het uitbesteden van een groot deel van haar ICT was het AMZ op zoek naar een ICT-dienstverlener met expertise en kennis van de zorgmarkt. Het Alexander Monro Ziekenhuis zal de komende 5 jaar een groot deel van haar ICT-diensten outsourcen aan RAM Infotechnology (RAM-IT). RAM-IT gaat een groot deel van de ICT-omgeving vervangen waarbij het AMZ voor al haar medewerkers gebruik gaat maken van de eCumulus zorgwerkplek van RAM-IT.

‘Het is niet meer nodig om het overgrote deel van de ICT ‘on-premise’ (in het ziekenhuis) te laten draaien. Arnold Vreeker, ICT Manager AMZ

Reden voor het Alexander Monro Ziekenhuis om de ICT-dienstverlening uit te besteden was omdat de huidige ICT-omgeving niet meer voldeed aan de wensen en mogelijkheden van nu. Tegenwoordig is het niet meer nodig om het overgrote deel van de ICT ‘on-premise’ (in het ziekenhuis) te laten draaien. Betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit van ICT is enorm belangrijk. Het AMZ was hiervoor op zoek naar een partner met kennis en expertise van de markt, voor vervanging van een groot deel van de huidige ICT-omgeving en dienstverlening, van de lokale werkplekken en het netwerk tot online werkplekken in het datacentrum. Het Alexander Monro Ziekenhuis vond een partner in RAM-IT, omdat het een bedrijf is met veel ervaring binnen het zorglandschap. Het is belangrijk dat een dienstverlener begrijpt dat het in het ziekenhuis draait om de zorg en dat de ICT 24/7 moet blijven draaien.

Het AMZ gaat gebruik maken van het Multi-Cloud eCumulus platform van RAM-IT. Dit platform biedt het ziekenhuis alle gevraagde faciliteiten zoals koppelingen en integraties met het HiX EPD, Office 365 van Microsoft, (medisch) randapparatuur en beheer van alle werkplekken waaronder Computer on Wheels.

Johan Mulder, Sales Manager Cure RAM-IT: ‘We zijn enorm trots dat het Alexander Monro Ziekenhuis voor de outsourcing van werkplekken gekozen heeft voor RAM-IT. We hebben zorg als specialisatie en met het BK2020-programma hebben we al kunnen laten zien hoe ICT nog beter kan bijdragen aan het stroomlijnen van de processen in het borstkankeronderzoek. We zien in de samenwerking met het AMZ enerzijds de mogelijkheid om het ziekenhuis volledig te kunnen ontzorgen op het vlak van ICT, maar ook de kans om elkaar te versterken door het delen van relevante kennis en ontwikkelingen binnen de zorg. Zo hebben we bijvoorbeeld samen uitgebreid gekeken naar een goede integratie en performance van videoconsulting (zowel op hardware niveau als integratie binnen het EPD), wat door de COVID-19-crisis in een enorme stroomversnelling terecht gekomen is.’

Arnold Vreeker, ICT Manager Alexander Monro Ziekenhuis: ‘Het is niet meer nodig om het overgrote deel van de ICT ‘on-premise’ (in het ziekenhuis) te laten draaien. Onze focus ligt namelijk op de patiëntenzorg, de ICT moet deze zorg volledig ondersteunen. Een veilige en betrouwbare ICT-omgeving is daarom noodzakelijk. Om dit kosteneffectief te organiseren heeft een extern datacenter, dat voldoet aan alle veiligheidsnormen en de ervaring van externe beheerders de voorkeur boven het zelf organiseren en beheren van een ICT-omgeving. Ik verwacht hierin met RAM-IT een uitstekende partner te hebben gevonden.’

V.l.n.r. Marjolein de Jong (Bestuurder, Alexander Monro Ziekenhuis), Joachim Kaarsgaren (Managing Director, RAM-IT) , Arnold Vreeker (Manager ICT, Alexander Monro Ziekenhuis) en Johan Mulder (Sales Manager Cure, RAM-IT).

Over Alexander Monro Ziekenhuis
Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét eerste gespecialiseerde ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid onze aanpak. Het ziekenhuis is landelijk toegankelijk en onze zorg wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Meer weten over ICT voor de Cure?

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl