Managed Detection & Response

Uw organisatie direct beschermd tegen digitale aanvallen.

Cybersecurity voor de moderne werkplek in de zorg

Hoe bescherm je de moderne werkplek tegen digitale aanvallen? Met RAM-IT Managed Detection & Response (MDR) monitoren wij uw IT-omgeving 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. En bij dreigingen ondernemen we proactief actie vanuit het Nederlandse Security Operations Center (SOC). 

MDR is ons antwoord op de vraag naar optimale cybersecurity voor iedere zorgorganisatie die cybersecurity serieus neemt en onder controle wil houden. MDR is specifiek gericht op de Nederlandse zorgsector en geïntegreerd met Z-CERT.

Elke dag meer en geavanceerdere bedreigingen

Maximale veiligheid door uitbesteden

Voldoen aan NIS2 wet- en regelgeving.

1

Keuze uit MDR Essentieel en MDR Aanbevolen

Toenemende druk op cybersecurity

We constateren niet alleen meer bedreigingen, de aanvallen worden ook geavanceerder. En aan de andere kant groeit het aantal aanvalsvlakken, want uw medewerkers willen op hun pc, laptop, smartphone en tablet wel graag overal toegang tot internet, data en applicaties hebben. Ook toepassingen van IoT-ontwikkelingen en innovatieve zorgtechnologie brengen nieuwe beveiligingsrisico’s met zich mee.

NIS2 en andere uitdagingen

Uw organisatie moet voldoen aan strikte regelgeving, zoals de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens zorg (Wabvpz), NEN7510 en NIS2. De NIS2 richtlijn stelt bestuurders zelfs persoonlijk aansprakelijk voor de manier waarop hun organisatie omgaat met cybersecurity. Dat betekent dat u oplossingen moet vinden voor uitdagingen variërend van krapte op de arbeidsmarkt tot medewerkers die onbedoeld de fout in gaan.

Microsoft Defender XDR met wereldwijde Threat Intelligence

De krachtige securityproducten uit de Microsoft Defender XDR suite vormen de basis van MDR. In het geïntegreerde beveiligingsplatform van Microsoft komen securityevents uit verschillende domeinen samen. Dit biedt uitgebreide mogelijkheden voor preventie, detectie, onderzoek naar en coördinatie van cybersecurity incidenten. We verrijken detectie met Global Threat Intelligence. Daarbij gebruiken we van verschillende bronnen, zoals het Z-CERT Zorg Detectie Netwerk (ZDN).

Zelf doen? Drie overwegingen

‘Kunnen we dat niet zelf doen?’ Gezien de grote risico’s die u loopt, geven wij u 3 overwegingen mee.

1. Expertise en kwaliteit

Beschikt u over voldoende gekwalificeerd personeel met kennis van alle relevante software, netwerken en technologieën in de markt?

2. Capaciteit en continuïteit

Heeft u voldoende kennis in huis van automatisering en alert prioritering om alert fatigue te voorkomen? En heeft u voldoende mensen met kennis die een 24/7-dienst kunnen invullen?

3. Kosten

Heeft u budget voor technische oplossingen (tooling aanschaffen en onderhouden) en personeel (aantrekken, behouden en opleiden)?

Het alternatief

Als u twijfelt of dit haalbaar is, bieden wij u graag het veilige alternatief: Managed Detection & Response. De beste manier om uw cybersecurity uit te besteden.

Managed Detection & Response met focus op de zorg

Bij RAM-IT profiteert u maximaal van onze focus op de Nederlandse zorgsector. Zorginstellingen hebben meestal te maken met gelijksoortige uitdagingen en hun IT-omgevingen vertonen vaak overeenkomsten met andere zorginstellingen. In de zich snel  ontwikkelende wereld van cybercrime en cybersecurity betekent dat, dat we sneller kunnen reageren op bedreigingen.

Onze diepgaande kennis van IT-infrastructuren in de zorg draagt daar zeker aan bij. Daarnaast specialiseren ook aanvallers zich in specifieke sectoren. Zodra we detectielogica hebben  ontwikkeld op basis van wat we bij één klant constateren, biedt dit ook bescherming wanneer een aanvaller soortgelijke tactieken, technieken en procedures inzet bij andere zorgorganisaties.

Meer weten over MDR voor uw zorgorganisatie?

Maak een afspraak

Vul uw contactgegevens in en wij nemen snel contact met u op voor een verhelderend gesprek over cybersecurity en Managed Detection & Response.

 

12 + 14 =

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl

MDR Essentieel en Aanbevolen

Wij bieden de keuze uit 2 vormen van Managed Detection & Response: Essentieel en Aanbevolen. Met Essentieel heeft u het minimum in huis om te voldoen aan de eisen van NIS2. Kiest u voor Aanbevolen dan krijgt uw cybersecurity de volledige suite aan diensten om maximaal beschermd en voorbereid te zijn en te blijven.

MDR Essentieel

cybersecurity digitale beveiliging - blog #1
 • 24/7 monitoring en opvolging vanuit Nederlands SOC
 • Uitgebreide rapportage bij P1 incidenten
 • Z-CERT integratie
 • Bescherming van:
  • Identiteiten
  • Werkplekken
  • Office 365

MDR Aanbevolen

cybersecurity digitale beveiliging - blog #1

Alles van Essentieel

Plus:

 • Threat Hunting
 • Bescherming van:
  • Smartphones
  • Servers
  • Fortigate Firewall

De meest gestelde vragen over Managed Detection & Response

Wat houdt het Z-CERT Zorg Detectie Netwerk (ZDN) in?

Het Zorg Detectie Netwerk bestaat uit zorginstellingen, het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) en verschillende private partijen. Wanneer een van deze partijen informatie over een aanval detecteert die ook voor andere partijen relevant kan zijn, dan deelt deze dit met het ZDN. De andere aangesloten partijen kunnen vervolgens hun eigen netwerk scannen en nagaan of soortgelijke activiteit ook in hun netwerk heeft plaatsgevonden.

Om gebruik te maken van de ZDN informatie moet uw organisatie zijn aangesloten bij Z-CERT.

Heb ik voldoende aan de Essentieel-variant van MDR?

100% veiligheid bestaat niet. U zult dus altijd een risicoafweging moeten maken, omdat u te maken heeft met beperkte middelen in de vorm van tijd, geld of mensen. De Essentieel-variant biedt een solide basis. Of dat voor u voldoende is, hangt af van uw specifieke situatie. Als u daarover een vrijblijvend gesprek wilt voeren, vul dan het contactformulier in.

Kan ik meer of andere systemen laten monitoren dan wat er standaard in het Aanbevolen pakket is inbegrepen?

Ja, technisch kunnen wij met alle systemen koppelen. Wanneer u specifieke wensen of eisen hebt dan onderzoeken we samen met u graag de mogelijkheden. Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

Kan ik makkelijk switchen van MDR Essentieel naar MDR Aanbevolen?

Ja, u kunt makkelijk upgraden naarmate de volwassenheid van uw organisatie op het gebied  van cybersecurity toeneemt.

Lees al onze blogs over cybersecurity en digitale veiligheid

cybersecurity digitale beveiliging - blog #1

Blog #1 - Zo herpakt u de controle over uw IT security

Cybersecurity veilig inrichten

Blog #2 - Cybersecurity begint met veilig inrichten