Pondres selecteert RAM Infotechnology als nieuwe cloud-leverancier

In twee fases schakelt Pondres over op het Multi-Cloud Platform eCumulus van RAM

RAM Infotechnology gaat de complete ICT-infrastructuur van Pondres vernieuwen en beheren met het Multi-Cloud Platform eCumulus. Na een uitgebreide selectieprocedure heeft Pondres de keuze op RAM laten vallen en zijn zij een 5-jarige samenwerkingsovereenkomst met elkaar aangegaan.

Pondres wilde haar ICT-infrastructuur uitbesteden en had als belangrijkste eis een infrastructuur die toekomstvast, flexibel en schaalbaar is, gericht op groei. Daarnaast waren een volwassen partnership en security belangrijke eisen in de selectieprocedure.

Culturele klik
Johan Mulder was namens RAM bij de procedure betrokken: “Je leert elkaar gaandeweg steeds beter kennen en dat werkte heel verfrissend. Door de ‘culturele’ klik en de mogelijkheden van eCumulus konden we al snel de basis leggen voor een hechte samenwerking. Daarnaast beschikken wij, net als Pondres, over alle belangrijke certificaten zoals ISO9001, ISO 27001 en het ISAE3000/SOC2-rapport.”

Bert Alblas, CIO bij Pondres, onderstreept het belang van de culturele klik: “Wij willen continu onze dienstverlening naar klanten vernieuwen, verbeteren, hun verwachtingen overtreffen. Dus niet achter de feiten aanlopen, maar voor de feiten uit lopen. Innoveren, mooie nieuwe dingen maken, direct kunnen inspelen op nieuwe klantbehoeftes. Uiteraard binnen alle actuele wetgeving rondom AVG en compliancy.

Bij RAM troffen we die zelfde passie voor het vak. De mensen binnen het bedrijf gaan mee in onze groei en weten die zelfs te versnellen waar mogelijk. Zo kunnen wij ons innovatieve karakter laten zien en ons platform blijven uitbreiden. Samen delen we een cultuur van vooruitkijken, van anticiperen op nieuwe marktontwikkelingen. Dat moet ook, als je met elkaar een commitment aangaat voor vijf jaar. Met eCumulus is onze ICT-infrastructuur klaar voor de toekomst. Ik heb daar alle vertrouwen in.“

In twee fases overstappen op eCumulus
Pondres schakelt in twee fases over naar de nieuwe ICT-infrastructuur bij RAM. In de eerste fase ligt de focus op het vernieuwen van het serverpark en de onderliggende infrastructuur van het omni-channel platform voor customer communicatie management. Hierin draait alles om de customer journey en de naadloze overgang tussen fysieke en digitale communicatie.

In de tweede fase vernieuwt RAM de gehele kantoorautomatisering van Pondres. Dan beschikken de medewerkers van Pondres over een moderne cloud-werkplek in combinatie met Office 365. RAM gaat alle applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up geïntegreerd leveren.

Pondres
Pondres is een creatief bureau voor effectieve, datagedreven klantcommunicatie. Zij biedt haar (eind)klanten een zeer persoonlijke ervaring door klantgerichte communicatie via het juiste kanaal op het juiste moment. Daarnaast verzorgt Pondres persoonlijk fulfilment van goederen en (digitale) documenten. Een bekende klant is bijvoorbeeld Hallmark, waarvoor Pondres al jaren de productie en verzending verzorgt van alle wenskaarten en gifts die consumenten via Hallmark bestellen.

Van links naar rechts: Johan Mulder (Partner Sales Manager) en Joachim Kaarsgaren (Managing Director) van RAM Infotechnology. Vervolgens van Pondres: Jeroen van der Velden (System Administrator), Hans van Gameren (Senior Solution Consultant / Security Officer), Marcel Winkelman (CEO), Bert Alblas (CIO) en Rob Jager (System Administrator).

Voor meer informatie over de Pondres-case en eCumulus:

Niels van Peer

Niels van Peer

Commercieel Directeur