Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) en GGD Gelderland-Zuid (GGD-GZ) hebben de keus gemaakt voor RAM Infotechnology (RAM-IT) voor het uitbesteden van hun ICT-diensten. Na een uitgebreide selectieprocedure, uitgevoerd in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau DiVetro, hebben VRGZ en GGD-GZ unaniem gekozen voor RAM-IT. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar, met mogelijkheid tot verlenging tot zes jaar. Afgelopen 5 september was de officiële ondertekening van de samenwerking.

RAM-IT gaat de werkplekken voor 1700 gebruikers beheren. In het begin nog op basis van een Citrix-oplossing. Later zal dit overgaan naar een 100% SaaS-oplossing van Office365. Samen met een goed ingericht Social Intranet betekent dit voor de werknemers van VRGZ en GGD-GZ dat de gewenste bedrijfsinformatie altijd en overal veilig beschikbaar is om te raadplegen, bewerken of te delen. Voor een beveiligde zakelijke berichtenuitwisseling wordt er gestart met een pilot.

Mac Honigh, Directie Veiligheidsregio Gelderland-Zuid/directeur Regionale Ambulancevoorziening: “We hebben op ICT-gebied een stevige inhaalslag te maken. Dat willen we graag samen met RAM-IT gaan doen. We hebben in het verleden al goede ervaringen met RAM-IT gehad, dus dat geeft vertrouwen”.

 

Moniek Pieters, Directeur Publieke Gezondheid: “ICT is geen ondersteunende dienst meer bij ons, het is in feite onderdeel van het primaire proces. Als het niet werkt, staat er veel stil. Daarbij heeft onze organisatie te maken met een sterk veranderend landschap. We hebben dus een flexibele partner nodig, en dat is RAM-IT. De samenwerking tussen VRGZ en GGD-GZ gaat goed. We zijn ambitieus naar de toekomst toe. We willen gezamenlijk grote slagen maken, bijvoorbeeld naar de burger en de ketenpartners toe. RAM-IT heeft daar veel expertise en ervaring in. We zien de samenwerking dan ook met vertrouwen tegemoet”.

Niels van Peer, Business Unit Director RAM-IT: “RAM is een bekende naam voor de Veiligheidsregio’s. RAM Mobile Data staat in de OOV-sector voor de politie, brandweer en ambulances al 20 jaar bekend om haar expertise op het gebied van datacommunicatie en -opslag. RAM Mobile Data bedient alle ambulanceregio’s, politieregio’s en meer dan de helft van de brandweerregio’s. Met daarbij onze dienstverlening eCumulus bieden wij een mooie totaaloplossing voor de Veiligheidsregio’s voor het uitbesteden van hun ICT-diensten. Met het verwelkomen van VRGZ en GGD-GZ als nieuwe klant vergroot RAM-IT haar marktaandeel in deze sector”. 

 

 

 

Van links naar rechts: Mac Honigh (Directie Veiligheidsregio Gelderland-Zuid/directeur Regionale Ambulancevoorziening), Moniek Pieters (Directeur Publieke Gezondheid) en Joachim Kaarsgaren (Managing Director RAM Infotechnology).