Time flies! Een jaar geleden alweer dat we bij de HIMSS 2016 in Las Vegas waren…

Ondertussen is er veel gebeurd. Bijvoorbeeld onze nieuwe klanten GGZ Noord-Holland-Noord en Driezorg en de overname van Zorg-ICT aanbieder CarePartners binnen onze organisatie, binnen Nederland… En in de Verenigde Staten een nieuwe President die als een van zijn eerste maatregelen opdracht gaf om Obamacare te ontmantelen. Ik ben benieuwd wat we van dit laatste gaan merken op de HIMSS-conferentie in Orlando. Van 18 t/m 23 februari ben ik op de conferentie aanwezig om te zien en te horen hoe ICT en de Zorg zich komend jaar verder ontwikkelen.

In 2016 lag de focus op thema’s als ‘Accountable Care’ en ‘Connected Care’. Eén van de belangrijke conclusies was mijns inziens een herwaardering van preventie en de opkomst van Population Health Management.  Thema’s die nog steeds actueel zijn!

Als je kijkt naar Population Health Management en dat vertaalt naar de Nederlandse situatie dan ligt daar juist een grote rol voor de Eerstelijnszorg (Huisartsen) en de Care (met name VVT en GGZ). Echter als ik naar de Nederlandse reisgroep voor de HIMSS 2017 kijk, is van de circa 250(!) deelnemers maar een heel klein deel afkomstig uit de eerstelijnszorg en de Care. En dat is jammer! Juist in die sectoren valt er op ICT-gebied in de Zorg nog een wereld te winnen.

Mijn doel specifiek voor deze HIMSS is dan ook om vanuit die optiek te gaan kijken naar alle mooie technologische ontwikkelingen die ongetwijfeld gepresenteerd zullen gaan worden. Welke ontwikkelingen zijn interessant en toepasbaar binnen de Eerstelijnszorg, de VVT en de GGZ binnen Nederland.

Gedurende ons verblijf in Orlando zal ik daarom regelmatig via blogs een update geven van onze ervaringen en bevindingen. Ik hoop dusdanig veel interessants voor deze onderbelichte sectoren te kunnen delen zodat we volgend jaar met een grotere delegatie Care- en Eerstelijnszorg mensen uit Nederland kunnen afreizen naar de HIMSS 2018 in Chicago…

CU @ HIMSS 2017!