Microvida moderne werkplek microbiologisch lab

Het microbilogische lab van Microvida waarvoor RAM-IT de 160 moderne werkplekken gaat verzorgen.

Microvida was op zoek was naar een IT-partner die verstand heeft van de zorg en de complexiteit van ziekenhuizen begrijpt.

 

De moderne zorgwerkplekken van alle 160 medewerkers bij Microvida verhuizen naar RAM Infotechnology (RAM-IT) en zullen vanuit het eCumulus platform volledig online beschikbaar komen. Ook Microvida sluit hiermee aan op de trend onder zorgorganisaties om zich te concentreren op hun core business en zaken als ICT uit te besteden.

Het contact tussen Microvida en RAM-IT is tot stand gekomen via Pathologie Zuid-West Nederland dat al langer klant is bij RAM-IT. Jaap van Rooy, Accountmanager Cure bij RAM-IT, was bij het traject betrokken: “Onze aanpak voor Pathologie Zuid-West Nederland sprak ook Microvida aan. ICT uitbesteden, onderdelen samenvoegen, centraliseren, slim gebruikmaken van dezelfde toepassingen, het bespaart allemaal tijd en verhoogt de veiligheid van privacygevoelige data. En de medewerkers van Microvida kunnen daardoor hun werk effectiever verrichten.”

“Kennispartner zijn betekent dat je van steeds meer zorgtaken en vragen in de hele keten op de hoogte bent en onze klanten profiteren daar direct van.”

Jaap van Rooy, Accountmanager Cure bij RAM-IT

De RAM-IT collega’s op bezoek bij Microvida

Microvida moderne werkplek microbiologisch lab

Uitleg over de systemen van Microvida

Grootste zorg voor de datauitwisseling met ziekenhuizen

“We gaan de 120 Windows-werkplekken volledig ontsluiten. Je hebt het over Dell minipc’s, per pc 2 schermen, alle applicaties, waarvan we een deel in onze eigen datacenter hosten, social intranet, apparatuur zoals scanners en MFA, multi-factor authenticatie, voor single sign-on. De data die Microvida verwerkt betreft patiënten en is uiteraard privacygevoelig. Dat vraagt om de grootste zorg voor de uitwisseling van data met de ziekenhuizen waar zij voor werken. Vandaar ook dat Microvida op zoek was naar een IT-partner die verstand heeft van de zorg, een kennispartij die de complexiteit van ziekenhuizen begrijpt en een stabiele IT-infrastructuur kan neerzetten en beheren.  Dat we over de juiste certificeringen beschikken geeft uiteraard ook vertrouwen.”

Adoptietraject

“De kick-off van het project hebben we net achter de rug. Nu gaan we eerst precies formuleren wat we gaan doen en starten met de uitvoering. We verwachten rond de zomer klaar te zijn voor de migratie naar de nieuwe omgeving. Voor een soepele overgang verzorgen we ook het adoptietraject, in samenwerking met onze partner a&m impact die het social intranet levert. Daarna nemen wij de volledige werkplekomgeving in beheer.”

Radiologie, pathologie en microbiologie

“Met Microvida als microbiologisch lab als klant erbij, kunnen we zeggen dat we voor diverse  facetten van onderzoek (radiologie, pathologie en microbiologie) werken. Onze kennis en ervaring op deze terreinen blijft dus groeien wat ons in staat stelt onze dienstverlening steeds meer toe te spitsen op de wensen en behoeften van onze klanten. We zien overal vergelijkbare ontwikkelingen waarop wij perfect kunnen inspelen. Kennispartner zijn betekent dat je van steeds meer zorgtaken en vragen in de hele keten op de hoogte bent en onze klanten profiteren daar direct van.”

 

Wilt u meer weten over datahosting en onze andere ICT-diensten voor de zorg?

Als u meer wilt weten over deze opdracht of ICT voor de Cure in het algemeen, kunt u contact opnemen met Jaap van Rooij, jvanrooij@ram-it.nl of 06 – 14 599 650.

Maak een afspraak of bekijk onze andere referenties en cases over ICT voor de Zorg.

Jaap van Rooij

Jaap van Rooij

Accountmanager Cure

06 - 14599650
jvrooij@ram-it.nl

Over Microvida

Microvida is een ambitieus kenniscentrum en laboratorium voor medische microbiologie en immunologie, actief in Midden- en West-Brabant en Zeeland.

Met een team van circa 150 medewerkers ondersteunen wij u bij het vaststellen, behandelen en voorkomen van infecties en immunologische ziekten. Jaarlijks onderzoeken wij ruim 300.000 menselijke materialen op ziekmakende micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten) of verscheidene kenmerken van het (dis)functioneren van het immuunsysteem.

Microvida moderne werkplek microbiologisch lab