Klantcase GGZ NHN over ICT uitbesteden voor de Zorg

Whitepaper over ICT uitbesteden in de GGZ

Download de klantcase

GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) heeft met ingang van 1 januari 2020 het contract met RAM Infotechnology (RAM-IT) tussentijds verlengd tot 1 februari 2027. We spraken met Rob de Ruiter, Hoofd I&A bij GGZ NHN, over zijn beweegredenen voor deze weloverwogen stap. En hoe hij naar de komende jaren kijkt.

Case GGZ Noord-Holland-Noord in het kort

  • Waarom 2 jaar voortijdig het contract verlengen?
  • Het gaat om cultuur. Wie ben je? Pas je bij ons en passen wij bij jou?
  • Hoe je een verlies aan snel implementatietempo kunt voorkomen.
  • Per maand afrekenen. ICT uitbesteden maakt kosten transparanter.
  • Dankzij RAM-IT enkele tienduizenden euro’s bespaart op licenties.
  • De moderne zorgwerkplek. Goede beeldbelvoorzieningen zonder Citrix.
  • Social intranet Embrace voor kennisdelen en contacten tussen wijkteams.
  • Belangrijkste tip: Weet wat je wilt bereiken. Dat bepaalt je agenda.

Uit de whitepaper

Rob de Ruiter vertelt graag uitgebreid over hoe GGZ Noord-Holland-Noord haar ICT aanpakt. Zij vervullen daarbij als middelgrote GGZ-organisatie een voorbeeldrol: “De grootste GGZ’s in Nederland vinden dat interessant, omdat wij wendbaarder dan zij op nieuwe ontwikkelingen kunnen inspelen. En  kleinere GGZ’s, omdat zij niet het budget en de mankracht hebben om het onderzoek zelf uit voeren.”

Voor zijn complete verhaal kunt u gratis de whitepaper met de klantcase downloaden. Hieronder vindt u enkele passages uit het interview.

Weet wat je wilt bereiken!

“Waar je ook staat, je belangrijkste vraag is: wat wil je bereiken?. Want het maakt nogal uit of je doel is om de helpdesk te ontlasten of zorgverleners volledig mobiel te laten werken. Dus weet waarom je het doet. Dit benadruk ik in elk gesprek met zorgorganisaties die naar onze ervaringen met ICT uitbesteden vragen. Welk probleem wil je oplossen? Waarbij ik soms problemen hoor, waarvan ik zeg, daarvoor schakel je geen derde partij in, die kun je veel beter zelf oplossen. Je moet goed weten wat je eigen sterke punten zijn, je moet sterk in je schoenen staan en niet alles zomaar uitbesteden. Leveranciers hebben overal wel een oplossing voor, maar dat is niet nodig. Zorg ook dat je een heel duidelijke opdracht meekrijgt van wat de organisatie ermee wil bereiken. Je staat voor een strategische keuze, bevraag de juiste mensen en zorg voor een mandaat van boven af.”

Groot compliment voor de hele organisatie

Ik vertel in referentiegesprekken altijd op een eerlijke manier over onze samenwerking.  Kennisdelen heeft ons veel gebracht, er heerst een open cultuur. Dat is de waarde, ook voor ons, dat we met RAM-IT makkelijk kunnen praten, dat we adviezen en ervaringen op hetzelfde niveau delen. Het klikt, we zijn samen bezig het product goed te krijgen. Dat ze die omslag hebben gemaakt, is een groot compliment voor de hele organisatie van RAM-IT. We realiseren projecten en doelstellingen, er zijn minder storingen en minder klachten. Voor een organisatie als de onze is dat heel belangrijk, automatisering speelt immers een grote rol in onze dienstverlening.”

Bijtijds verlengen

“We hebben het contract vorig jaar ogenschijnlijk vroeg verlengd, maar vergis je niet. Als je een nieuwe partij wilt selecteren, ben je al snel een jaar verder  om de juiste partner te vinden en nog een jaar om over te stappen. Dus als je wilt overstappen,  moet je dat besluit 2 jaar voor afloop van je contract nemen. Dus het besluit om door te gaan neem je dan ook. In feite heel pragmatisch, op basis van feiten en ervaringen.”

"We willen de bedrijfsdoelstellingen strategisch realiseren, zorg verlenen en de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk doen."

Rob de Ruiter, Hoofd ICT, Hoofd I&A bij GGZ NHN

“Information at your fingertips“

Wij zijn een veelzijdige GGZ-organisatie, we leveren meerdere typen zorg en ook veel ambulante  zorg, hulpverleners werken daardoor ook veel mobiel. Ons motto is niet voor niets ‘Beter worden  doe je thuis’. Onze digitale ambities zijn er op gericht om zorg geven makkelijker te maken en ICT voor klanten gebruiksvriendelijker. Ik hang nog steeds de oude leus van Microsoft aan: “Information at your fingertips”. We staan vaak vooraan met nieuwe ontwikkelingen binnen de  grote gespecialiseerde GGZ instellingen in Nederland. Bijvoorbeeld met eHealth-modules en virtual reality.

Whitepaper GGZ Noord-Holland-Noord: 'Partnership is niet iets alleen van ICT-leveranciers. Wij profiteren er ook van.'

Lees de whitepaper
Niels van Peer

Niels van Peer

CCO

06 -50 28 49 53
nvanpeer@ram-it.nl

Frank van der Klaauw

Frank van der Klaauw

Sales Consultant Healthcare

06 - 51 29 87 20
fvdklaauw@ram-it.nl

m

Vergelijkbare cases

Driezorg (VVT), eCumulus werkplekbeheer

ProPersona (GGZ), hosting infrastructuur (fase 1)

De Wever (ouderenzorg), eCumulus werkplekbeheer