Farminform datatrust nieuwe klant RAM-IT

 Luuk Renfurm, Algemeen Directeur Farminform, en Arjan Poulissen, CEO RAM Infotechnology, tekenen het contract van de samenwerking.

Zorginnovatie met data vraagt om een ICT-specialist voor de zorg

Farminform is al sinds 1971 actief als datatrust voor de farmaceutische sector in Nederland. De afgelopen twee jaar heeft Farminform ingezet op uitbreiding van haar dienstverlening met (geaggregeerde) Real World Data om zorgverleners en bedrijven te helpen geneesmiddelen gepast in te zetten. Om deze nieuwe strategische ontwikkelingen voor de lange termijn goed te kunnen faciliteren is er gezocht naar een gecertificeerde ICT-partner voor de opslag van medische data. Uiteindelijk is de keuze op RAM Infotechnology gevallen.

Farminform is een datacollectief waarbij 118 bedrijven uit het farmaceutische domein zijn aangesloten De organisatie is de landelijke standaard voor de levering van gebruikersinformatie van de Nederlandse geneesmiddelenmarkt. Zorgverleners en farmaceutische bedrijven kunnen daarmee effectief beleid maken op basis van de meest recente ontwikkelingen. Voor uitbreiding van haar dienstverlening met (geaggregeerde) Real World Data heeft Farminform het afgelopen jaar een uitvoerig selectieproces gehouden waarbij verschillende IT-leveranciers beoordeeld zijn op onder andere een transparante werkwijze, hoogwaardige beveiliging, kwaliteit van de dienstverlening, certificering, ervaring in de zorg en kosten. RAM-IT is het selectieproces overtuigend doorgekomen en is door Farminform als leverancier gekozen.

“Met RAM-IT hebben wij de ICT-partner gevonden die de aankomende jaren kan meegroeien met Farminform op het gebied van Real World Data voor gepast geneesmiddelengebruik.

Luuk Renfurm, Algemeen Directeur Farminform

Onze missie

Arjan Poulissen, CEO RAM Infotechnology, is blij met de keuze: “Farminform sluit als bedrijf uitstekend aan bij onze missie om met ICT de zorg te ondersteunen en te verbeteren. Het hostingplatform voor Farminform zorgt ervoor dat data gebruikt kan worden om medische professionals een beter inzicht te bieden in optimaal medicatiegebruik. Hierdoor kunnen patiënten een betere, en vaak minder belastende, behandeling krijgen en kunnen we de beperkte zorgbudgetten efficiënt benutten. Een uitstekend voorbeeld van hoe wij met ICT de zorg kunnen ondersteunen en verbeteren.”

Maatschappelijk nut

Idris Mattijssen is Business Innovatiemanager bij Farminform en vanaf het begin betrokken bij het selectieproces. “Deze stap is voor ons een wezenlijke verandering en ingegeven door twee wensen: We willen als Farminform een groter maatschappelijk nut vervullen en zorgorganisaties helpen door zorggerelateerde data beschikbaar te stellen en te koppelen om het beantwoorden van zorgvragen mogelijk te maken. Veilige dataopslag en dataverbindingen zijn dan essentieel. RAM Infotechnology voldeed niet alleen aan al onze voorwaarden, ze bleken ook te werken met verschillende partners van Farminform zoals Palga en ZorgTTP. Hun ervaringen met RAM-IT zijn gewoon goed: ‘een prettige en deskundige partner’. Andere plussen zijn de duidelijke kostenstructuur, dataopslag in Nederland, zowel in de cloud als op hun eigen locatie, en het feit dat RAM-IT al voor vele zorginstellingen en ziekenhuizen werkt en daardoor grote kennis van de zorgmarkt heeft.”

“We willen volledig transparant kunnen laten zien wie wanneer welke data geraadpleegd heeft”

Idris Mattijssen, Business Innovatiemanager Farminform.

Tracking essentieel voor transparantie

“Een belangrijk aspect van de dienstverlening van RAM-IT is de tracking van wie wanneer welke data geraadpleegd heeft. Voor een audit wil je dit  volledig transparant en controleerbaar kunnen aantonen. Zorgdata is toch andere data dan farmaceutische data. Data is bijvoorbeeld erg gefragmenteerd opgeslagen bij veel zorginstellingen. Het is dan complex om voor bepaalde vraagstukken data te verzamelen.

Farminform kijkt tevreden terug op de afgelopen maanden: “De actieve houding van de mensen van RAM-IT was oprecht. Ze gaven ons vanaf het begin een goed gevoel door op alle terreinen mee te denken en hun kennis en ervaring te delen. Positief is dat RAM-IT voorstelde om ook te kijken naar andere samenwerkingsvormen.”

Zorgdata hoog op de agenda

De komende jaren is zorgdata absoluut een hot item en RAM-IT wil zich in het zorglandschap breder ontwikkelen dan een hostingpartij. We kijken zeer uit naar hoe we op dit terrein met elkaar vernieuwende stappen kunnen zetten. De behoefte hieraan in de markt is in ieder geval groot.

 

Wilt u meer weten over datahosting en onze andere ICT-diensten voor de zorg?

Neem contact op voor een afspraak of bekijk onze andere referenties en cases over ICT voor de Zorg.

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl

Over Farminform

Farminform (1971) is leverancier van kwalitatief hoogwaardige markt- en gebruikersinformatie over de Nederlandse geneesmiddelenmarkt. Als datatrust met uitgebreide databases faciliteert Farminform zorgvuldige informatie-uitwisseling binnen de farmaceutische bedrijfskolom. Farminform heeft ervaring met het geautomatiseerd verzamelen, verwerken, verrijken en uitgeven van informatie.

Farminform datatrust nieuwe klant RAM-IT