ICT uitbesteden nieuwe stijl.

VerSaaSen applicaties logische stap in ICT-landschap zorg

Applicaties verSaaSen is een goed voorbeeld van ICT uitbesteden nieuwe stijl. Het zelf in beheer hebben van ICT, zoals applicaties, is voor zorgorganisaties niet langer vereist om de behoeften van zorgverleners, patiënten, bestuurders en ICT’ers te vervullen. Een belangrijk vertrekpunt is hierbij de verschuiving van legacy applicaties naar web- en SaaS-gebaseerde applicaties: verSaaSing.

De praktijk van zorgapplicaties

Niet zelden circuleren er wel vijf of meer applicaties waar je in principe hetzelfde mee doet. Maar omdat de gebruikers gewend zijn aan hun applicatie, houdt de ICT-afdeling deze in stand. Met diverse nadelen als gevolg:

 • Het gaat vaak om verouderde applicaties die niet web-based zijn wat leidt tot dure licenties
 • Ook de beheerkosten zijn hoog
 • Daarnaast is de toepassing ervan op mobiele devices beperkt

Niet de manier dus om een thuiszorgmedewerker te helpen met doelmatige en efficiënte ICT en vermindering van de administratieve lasten.

VerSaaSen applicaties

We zien daarom breed behoefte aan applicatierationalisatie: wat hebben we echt nodig en op welke manier? Er komen steeds meer apps die één functionaliteit leveren, precies op maat van de zorgverlener.

Als Cloud Service Partner hebben wij hierin de verantwoordelijkheid om al die apps en applicaties, ongeacht het type, te ontsluiten via één medewerkersportaal. Ook wanneer, op termijn, data wijd verspreid staat opgeslagen, verbindt de cloud service partner alle partijen. Hier zien we hoe de samenwerking nieuwe stijl tussen zorgverlener, applicatieleveranciers en outsourcing partner het proces stroomlijnt en ICT flexibel en toekomstvast maakt.

Meer weten?

  Nieuw inzicht

  Het nieuwe inzicht is dat we alleen met elkaar de hele keten van informatievoorziening kunnen overzien en beheren. De mens staat centraal, van zorgbestuurder tot zorgverlener, van ICT’er tot patiënt. Vanuit dit perspectief kijken we naar de zorg en de ICT die de zorg helpt haar doelen te behalen. Taakgebonden apps voor ambulante zorgmedewerkers zijn hier een mooi voorbeeld van!

  Strategisch besef

  Zorgorganisaties waar dit strategisch besef nog niet leeft, lijken een serieus probleem te hebben. De (interne) weerstand tegen uitbesteden weegt niet meer op tegen de impact die innovaties op de kwaliteit van de zorg hebben. RAM Infotechnology speelt hierin een verbindende rol als Cloud Service Partner voor de zorg.

  Meer weten? Neem contact op met één van onze adviseurs.

  Neem contact op met een van onze adviseurs

  Niels van Peer

  Niels van Peer

  Commercieel directeur

  06 -50 28 49 53
  nvanpeer@ram-it.nl

  Oscar de Kogel

  Oscar de Kogel

  Sales Consultant Zorg

  06 - 107 863 85
  odkogel@ram-it.nl