ICT voor de care

De mens staat bij ons altijd centraal, van zorgbestuurder tot zorgverlener, van ICT’er tot patiënt. Hun behoeften zijn leidend.
Wij steken onze kennis en energie graag in deze nieuwe wereld van ICT voor de care, voor zorgorganisaties in de VVT, eerstelijns zorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ.
Met hart en ziel.

Met hart en ziel

Als ICT niet uw core business is, hoeveel ICT kunt u dan uitbesteden? Bij RAM-IT is het geen kwestie van alles of niets, maar van alles op maat. Uw maat. U kunt klein beginnen en gedoseerd een groeipad volgen. Wij kunnen ook meteen uw hele ICT-omgeving overnemen. Wij helpen u graag om de beste keuze te maken.

ICT uitbesteden nieuwe stijl

U besteedt ICT pas uit wanneer dat leidt tot betere prestaties en/of lagere kosten dan ICT in eigen beheer. Dat is geen kwestie van alles of niets, maar van alles op maat, van flexibiliteit, van schaalbaarheid. Dan haalt u het maximale uit uw ICT tegen realistische kosten. Wij weten hoe. Onze visie op ICT-uitbesteden.

U de regie, wij de diensten
In onze visie houdt u hierbij regie en nemen wij de uitvoering in handen of gaan we nog een stap verder en voeren wij de regie voor u. We hebben het overzicht over de keten van informatievoorziening, we kennen de ontwikkelingen in de ICT-markt én zorgmarkt en signaleren wat er speelt en nodig is. Het is onze verantwoordelijkheid daarop in te spelen met bijpassende technologieën, diensten en proactieve adviezen. Niet los van elkaar, maar als één geheel.

Met andere woorden: u hoeft uw ICT niet in eigen beheer te hebben om te kunnen sturen. We noemen dat ICT uitbesteden nieuwe stijl.

De mens staat daarbij altijd centraal
Van zorgbestuurder tot zorgverlener, van ICT’er tot patiënt. Hun behoeften zijn leidend. Wij kunnen het weten, want wij leveren al jaren cloud-services aan meer dan 100 klanten in de care.

We vertellen er u graag meer over. Toegespitst op úw situatie. Bij u op locatie of via een online afspraak. En geheel vrijblijvend.

Als ICT niet uw core business is, hoeveel ICT kunt u dan uitbesteden?

corporate-brochureDenk vanuit de ICT die u nodig heeft. Niet vanuit de ICT die u heeft staan. En besteed dan alle ICT uit die u niet zelf hoeft te beheren. Uw winst: u wordt ICT-regisseur en laat ICT voor u werken. In plaats van andersom.

 

U leest het allemaal in onze corporate brochure >>

Mobiliteit, Flexibiliteit en Productiviteit
ecumulus-workspace-in-de-cloudIn tijden van Het Nieuwe Werken, BYOD en kosten-reductie, bieden wij cloud platform eCumulus. Ons antwoord op veel vragen, maar vooral op uw vraag naar flexibiliteit, mobiliteit en productiviteit tegen lagere kosten. eCumulus is hét platform voor ICT uitbesteden.

 

Hoe lang kunt u nog zonder eCumulus? >>

Onze adviseurs vertellen u graag meer over ICT voor de Care

Frank van der Klaauw

Frank van der Klaauw

Sales Consultant Healthcare

06 - 51 29 87 20
fvdklaauw@ram-it.nl

Oscar de Kogel

Oscar de Kogel

Sales Consultant Zorg & Overheid

06 - 107 863 85
odkogel@ram-it.nl

Jaap Versteeg

Jaap Versteeg

Manager Inside Sales

Pieter Verdult

Pieter Verdult

Accountmanager Care

06 – 83 30 77 04
pverdult@ram-it.nl

Thierry Winkelman

Thierry Winkelman

Accountmanager Care

06 – 83 84 64 80
twinkelman@ram-it.nl

Ook een langdurige samenwerking begint met een eerste afspraak

Vrijblijvend een afspraak maken

Dit zeggen onze klanten over onze mensen en services. En zo reageren onze mensen daarop.

Onze klanten in de Care

fortinet-ram-infotechnology-cure-hosting
fortinet-ram-infotechnology-cure-hosting
SECTRA RAM Infotechnology partner hosting
Huawei-ram-hosting-partner-voor-de-zorg
vmbi-ram-infotechnology-cure-partner
fortinet-ram-infotechnology-cure-hosting
ConoScenza-RAM-Infotechnology-Partner-logocswit
fortinet-ram-infotechnology-cure-hosting

Meer over onze ICT diensten voor de zorg

ICT uitbesteden voor applicatieontwikkelaar

Cloud-services voor eindgebruikers

In de care-markt zien we een sterke ontwikkeling in het applicatielandschap richting de public cloud. Softwareontwikkelaars denken vanuit SaaS en laten Citrix steeds meer achter zich. Ambulant werken is een belangrijke motor achter deze ontwikkeling: we willen any place, any time, any device kunnen werken. Mobile Device Management zorgt ervoor dat de gebruiker dat gegarandeerd veilig mobiel kan doen, mits goed ingericht en beheerd.

In het verlengde hiervan zien we de opkomst van sociale business portalen. Medewerkers hebben daarin een single sign-on toegang tot al hun relevante applicaties, inclusief het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD), Office365 en Exchange Online. Ook het intranet van de zorgorganisatie kan in de portal een prominente positie krijgen.Bij inloggen deelt de gebruiker vanuit hetzelfde startportaal veilig informatie binnen de organisatie en met ketenpartners.

We stappen daarnaast over van ‘logge’ applicaties met zoveel mogelijk functionaliteit op specifieke functionaliteiten die passen bij de rol van de gebruiker. Bij ambulant werken wordt vaak gekozen voor app’s met bijvoorbeeld een intakeformulier in plaats van het moeten opstarten van de volledige applicatie.

Veilig mobiel werken is een absolute voorwaarde in de care. Tele-monitoring, zorg op afstand, en domotica zijn innovaties die de cliënt integreren in de datastromen en zorgapplicaties. Hun focus ligt op zorg en gezondheid en niet op ICT, net als bij de zorgverlener als eindgebruiker. Adoptie is daarom een belangrijk aandachtspunt voor de integratie van public cloud-oplossingen in het werkproces van de zorgprofessional en een succesindicator voor de transitie.

Heeft u interesse in cloud-services? Laat ons uw wensen weten en wij presenteren u een verhaal voor úw organisatie.

Ambulant werken

Steeds meer ICT is onmerkbaar aanwezig. Levert achter de schermen, in de (public) cloud, zijn bijdrage. Zorgverleners, op kantoor en ambulant, beschikken overal over de benodigde informatie en applicaties om hun werk te doen. Onafhankelijk van hun device.

Data, applicaties, verbindingen, toegang, ze zijn allemaal beschikbaar op de beheerde werkplek. Nog beter, die werkplek is een desktop op maat, een werkplek met een eigen identiteit. Elke gebruiker heeft één, unieke gebruikersinterface. Any place, any time, any device.

Public cloud

De public cloud biedt vele voordelen voor elke zorginstelling die haar ICT wil laten meegroeien met de innovaties in de markt, maar ook met haar eigen organisatie. Om te beginnen maakt de public cloud je schaalbaar en flexibel in capaciteit en gebruikers. Je neemt af wat je nodig hebt. Dat heeft ook meteen een gunstig effect op de kosten. Verder is de veiligheid van data en applicaties in de cloud goed geregeld. De kennis en technologie van cloud providers als Microsoft en Google kun je als individuele zorgorganisatie nooit evenaren en zij zijn ‘always on’.

Sociale portalen

Voor de weergave van de digitale werkplek van werknemers maken we gebruik van webportals. Wij hebben hiervoor diverse portals tot onze beschikking, van eenvoudige portals met icoontjes tot social intranet portals met veel mogelijkheden. Gebruikers komen altijd via deze portals binnen, waar ze dan meteen ook alle centrale informatie van de organisatie kunnen vinden.

Portals kunnen ook met elkaar integreren. Daardoor is er altijd een optimale werkomgeving voor elke gebruiker en organisatie beschikbaar: schaalbaar, applicatie-onafhankelijk en toekomstvast.

SaaS-applicaties, zoals ECD's

Steeds meer softwareontwikkelaars bieden hun producten ook of alleen nog maar als SaaS-applicatie aan. We zien dat bijvoorbeeld terug bij de aanbieders van Elektronische Cliënten Dossiers (ECD’s) waar de SaaS-aanbieders inmiddels de markt domineren.

Door onze jarenlange ervaring in de care beheren wij inmiddels honderden zorgapplicaties in ons eigen datacenter of een public cloud. Dat stelt ons ook in staat voor iedere eindgebruiker de ideale desktop samen te stellen.

SPOC. Single Point of Contact

Naast onze ICT-services bieden we ook uitgebreide personele services voor onze klanten. Zo vervullen wij vaak de rol van SPOC, Single Point of Contact.

Namens onze klant onderhouden wij dan contacten met hun overige ICT-leveranciers. Onze kennis en overzicht van bijvoorbeeld de vele applicaties in de zorg zijn groot. We hosten zelf al meer dan 300 applicaties. We zien dan meteen wanneer er sprake is van overlap, dubbele of zelfs overbodige applicaties en kunnen meteen actie ondernemen.

Ook voor diensten van derden
Voor specifieke diensten zoals telefonie en domotica schakelen wij zelf een vaste, door ons geselecteerde leverancier in. Die vervult dan de rol van onderaannemer die onder ons toezicht diensten levert. Maar het kan ook zijn dat onze klant al een leverancier voor telefonie heeft. In dat geval kunnen wij als SPOC de rol op ons nemen als aanspreekpunt namens de klant. Op deze manier nemen wij voor de klant alle zorgen weg over ICT-technologie en ICT-diensten. De klant houdt de eindregie, maar wij regelen de uitvoering.

Security

Veiligheid staat centraal binnen onze organisatie, als één van de drie kernwaarden vanuit onze missie en visie. Binnen onze organisatie werken Security Officers werkzaam die zich fulltime met beveiliging bezighouden. De beveiligingsstrategie vormt de basis van ons dagelijks beleid. Security by Design (beveiliging in het ontwerp al meenemen) is ons vertrekpunt: bij infrastructurele keuzes gaan we standaard uit van de interne securityrichtlijnen. Toegang tot resources staat standaard dicht, tenzij deze open moet staan, en dan alleen onder strenge condities.

Certificaten en normeringen
Wij zijn al jaren ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISO 9001 gecertificeerd en worden jaarlijks door diverse externe, onafhankelijke partijen getoetst. Daarnaast bezitten wij het SOC 2 type II rapport (concretisering van ISAE 3402). De beveiligingsstrategie van RAM Infotechnology is dan ook uitstekend geregeld. Niet voor niets verzorgen wij de hosting van inmiddels meer dan 17 miljoen patiëntendossiers in Nederland. Wij passen alle relevante Nederlandse en Europese wet- en regelgeving toe en treffen zoveel mogelijk maatregelen om data veilig te stellen. Hiertoe behoren zowel fysieke als digitale beperkingen, waardoor data maximaal beschermd is tegen oneigenlijk gebruik en onheil van buitenaf.

Informatiebeveiliging bij RAM-IT
De informatiebeveiliging van RAM wordt zo ingericht dat in elk geval de volgende aspecten gewaarborgd zijn:

  • Beschikbaarheid: informatie en systemen zijn beschikbaar wanneer ze nodig zijn
  • Integriteit: de informatieverwerking is volledig, juist en tijdig
  • Vertrouwelijkheid: informatie en systemen zijn alleen toegankelijk voor hen die daartoe geautoriseerd zijn
  • Controleerbaarheid: beveiligingsmaatregelen en –middelen kunnen op hun werking gecontroleerd worden

 

eCumulus werkplek

De meest complete werkplekoplossing, inclusief geïntegreerde applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up. Schaalbaar, applicatie-onafhankelijk en toekomstvast.

Cloud services

Onze hostingdiensten en eigen datacenter bieden u alle services en capaciteit die u nodig heeft. Datasecurity heeft de hoogste prioriteit. Kom gerust eens kijken!

Cloud connectivity

Cloud connectivity wordt nog te vaak onderschat. Uw cloud diensten werken pas echt goed met onze uiterst solide netwerkverbindingen.

ICT uitbesteden voor applicatieontwikkelaar

Applicatiebeheer en hosting

Wanneer u zelf applicaties en online diensten host die ‘mission critical’ zijn voor uw organisatie, nemen de risico’s voor u toe. De complexiteit en diversiteit van cloud-platforms groeit. U moet innoveren, meegaan, om aan de eisen en verwachtingen van uw gebruikers te kunnen voldoen. Ook schaalgrootte en internationalisering spelen een rol.

Door te kiezen voor onze cloud-Paas en cloud-IaaS diensten verzekert u zich van een stabiele IT-infrastructuur, schaalbaarheid en innovaties. Wij signaleren en adviseren u bovendien proactief over de ontwikkeling in de ICT- en de zorgmarkt. Wanneer de cloud onmisbaar voor uw organisatie is, zorgen wij ervoor dat uw gebruikers er probleemloos in  kunnen werken. U kunt bij ons terecht wanneer u de eerste stap zet of verder wil professionaliseren.

Beheer van mission critical applicaties uitbesteden?

Veel softwareontwikkelaars nemen alleen een infrastructuur af via IaaS-model. Het beheer doen ze dan zelf waarvoor ze apart mensen in dienst nemen of het ‘erbij’ doen. We zien hier een kentering: naast IaaS besteden zij ook het dagelijkse beheer uit, van monitoring tot en met ingrijpen bij storingen. Voor deze ‘managed services‘ kunt u prima bij ons terecht.

Public cloud: Microsoft (Azure), Google (G Suite)

Vanuit onze private cloud, ons eigen datacenter in Utrecht, koppelen we eenvoudig met public clouds van o.a. Azure en Google.

Zo bent u flexibel en kunt u gefaseerd overstappen. Een belangrijk voordeel van de public cloud is dat u als softwareontwikkelaar direct over een uitgebreide suite aan tools beschikt. Wat wij voor u kunnen doen is uw public cloud efficiënt inrichten en kijken welke diensten voor u relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie die regelmatig te maken heeft met piekbelastingen. Dan is het interessant om onderscheid te maken tussen de pieken en de rustige periodes en zo de kosten te drukken.

Innovatie

Als hardgroeiende Premium Cloud Service Partner is innovatie voor ons van levensbelang. Dat betekent dat we zowel de innovaties in de zorg- en ICT-markt volgen als onze eigen diensten hiermee continu uitbreiden. U ziet dit terug in zaken als container-technologie (Dockers, ), storage en snelheid.

Daarnaast stellen wij innovaties beschikbaar die voortkomen uit co-creatie met klanten. In ons gevarieerde klantenbestand in de zorg zien wij veel nieuwe ideeën ontstaan. Die pakken wij samen op en breiden er onze dienstverlening mee uit voor alle klanten.

 

Advies

Vanuit onze rol en ervaring met weten we heel goed wat belangrijk is om mee te nemen in een offerteaanvraag of aanbesteding. We gaan niet op de stoel van de adviseur zitten, maar we voeren wel graag een gesprek met u over waar het heen gaat en wat voor u essentiële keuzes zijn.

Security

Het spreekt voor zich dat wij aan alle belangrijke wet- en regelgeving voldoen en over alle vereiste certificaten en normeringen beschikken. Dat levert niet alleen een gevoel van maximale veiligheid op, het is voor u ook heel praktisch dat uw accountant door ons SOC2, type II certificaat alleen maar een vinkje hoeft te zetten als het gaat om uw security.

SOC2 is een accountantsverklaring die aantoont dat we onze gehele dienstverlening op een aantoonbaar hoog niveau hebben. Het verschil met certificaten is dat accountants voor SOC2 bewijsmateriaal over een periode van minimaal een half jaar beoordelen. Certificaten zijn een momentopname.

Met SOC2 voorzien wij in de behoefte van onze klanten aan gedetailleerde informatie en zekerheid over de bedieningselementen van onze serviceorganisatie, zoals toezicht op de organisatie, programma’s voor leveranciersbeheer en interne corporate governance en risicobeheerprocessen.

Johan Mulder

Johan Mulder

Manager Sales New Business

+31 (0)6 25 321 277
jmulder@ram-it.nl

Frank van der Klaauw

Frank van der Klaauw

Sales Consultant Healthcare

06 - 51 29 87 20
fvdklaauw@ram-it.nl

Zien is geloven

We kunnen pagina’s vol schrijven over de care en ICT. Maar is het niet beter als we het u laten zien? Een open, vrijblijvend gesprek over de stand van zaken, uw vragen, onze visie en ter toelichting enkele voorbeelden van de diensten die we al aan uw sectorgenoten leveren.

Vraag uw persoonlijke 'Cloud voor de Care' demo aan

7 + 10 =